Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Stock picking με «όριο» τις 1.300 μονάδες

Διατηρεί το θετικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης, ανθεκτική η στήριξη. Ξεχωρίζουν Εθνική από το τραπεζικό ταμπλό και ElvalHalcor - Ελλάκτωρ από τα blue chips. Ποιες μετοχές βλέπουν νέα υψηλά.

Χρηματιστήριο: Stock picking με «όριο» τις 1.300 μονάδες

Υποτονικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά, συνεχίζεται στον αρχικό ρυθμό καθώς η προθεσμιακή αγορά στην Wall Street είναι σε οριακά θετικό έδαφος.

Χωρίς συνολικότερη θεαματική μεταβολή στο Χρηματιστήριο Αθηνών διακριτές είναι τόσο η προσπάθεια διαφοροποίησης όσο το μεθοδικό μάζεμα και μόχλευση σε συγκεκριμένες μετοχές εισηγμένων ως να "ψήνονται" επιχειρηματικές συνέργειες/εξελίξεις.

Αρκετά αθόρυβα η στόχευση ισχυρών επενδυτικών/επιχειρηματικών κύκλων σε συγκεκριμένες εταιρείες του FTSE25. Κοινή εκτίμηση σε χρηματιστηριακά και επιχειρηματικά γραφεία πως, την περίοδο των εορτών πραγματοποιήθηκαν ορισμένες εποικοδομητικές επαφές που δεν αποκλείεται να καταλήξουν σε συμφωνίες. Θα δείξει, αν και οι πιο προσεκτικοί παίκτες έχουν στο monitoring τους 3-4 συγκεκριμένες εισηγμένες.

Γεγονός που εν μέρει εξηγεί την επιτυχή διαφοροποίηση του ΧΑ έναντι των ευρωπαϊκών, τάση που αποτυπώνεται και σήμερα στο ταμπλό.

Στις 16.545 (0,02%) ο DAX, στις 1.305 (0,38%) ο ΓΔ και αφού νωρίτερα-στην αρχή της συνεδρίασης- επιβεβαιώθηκε η ανθεκτικότητα των 1.300 μονάδων. Οριο που δοκιμάσθηκε αλλά άντεξε στην χθεσινή συνεδρίαση, στήριξη που δοκιμάσθηκε εκ νέου στο αρχικό 10' λεπτο με επιτυχές αποτέλεσμα για τους long.

Πρακτικά για δεύτερη σερί συνεδρίαση, με το κλίμα εκτός αρκετά ρευστό-εντός η όποια προσφορά βγαίνει προς τις 1.300 απορροφάται, χωρίς βιασύνη και δίχως να φαίνεται με την "πρώτη ματιά".

Από τις 1.301,13 έως τις 1.311,96 η αντίδραση για τον ΓΔ με διολίσθηση προς τις 1.305 νωρίτερα.

Διακύμανση στην διάρκεια/πλαίσιο της οποίας πραγματοποιείται τζίρος 36 εκατ. περίπου όσο στις συνεδριάσεις της Τρίτης-Τετάρτης.

Σε Εθνική, Helleniq Energy, Eurobank, Πειραιώς, Alpha Bank, Jumbo οι κύριες αγορές σημειώνοντας την για ακόμη μία ημέρα αυξημένη δραστηριότητα στη μετοχή της Helleniq Energy. Το ενδιαφέρον είναι πως, καταγράφεται με σχετικό "αέρα" υψηλότερα της τιμής του placement.

Στα 3,38 εκατ. ο τζίρος μέσω πακέτων σε τίτλους των Eurobank, Fourlis, Jumbo, Mytilineos, ETE αλλά και Real Cons. Aπό τις προσυμφωνημένες εντολές καμία δεν "πονηρεύει" τους παρατηρητικούς, παραπέμποντας σε συνήθη αλλαγή θεματοφυλακής.

Στις 1.067,53 (0,87%) ο ΔΤΡ, με τον κλάδο να είναι αυτός που θα κάνει την διαφορά όταν έρθει η ώρα. Περισσότερο σε Εθνική (6,372) και Πειραιώς (3,218) είναι εμφανές το μάζεμα.

Κινητικότητα με ενδιαφέρον τόσο στα large όσο στα mid&small caps, με την ElvalHalcor να συνεχίζει και σήμερα στα 2,115 (4,19%) και την ΕΛΛΑΚΤΩΡ να αντιδρά θεαματικά στα 2,71 (5,57%) που είναι και "νέο υψηλό" για τη μετοχή.

Στο 17,5% και τα 0,758 η μετοχή της Q&R, θυμίζουμε την αναφορά μας στο ρεπορτάζ του Στέφανου Κοτζαμάνη για ανάληψη σημαντικών έργων με πρόταξη την "τεχνητή νοημοσύσνη" και συνεργασία μέσω παλτφόρμας με ΙΒΜ.

Νέα υψηλά για ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ (1,35), για ΚΡΙ-ΚΡΙ (9,90) αλλά και για Real Cons- με 2 πακέτα στα 2,70 ευρώ- ακόμη ένα για Intrakat στα 4,85 (1,25%), από τις 56 μετοχές με θετικό πρόσημο-έναντι 53 με αρνητικό.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v