Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρυθμό road show της JP Morgan στο Μανχάταν το Χρηματιστήριο

Την τιμητική τους θα έχουν την Πέμπτη οι Έλληνες CEOs στη Ν. Υόρκη, με τους παίκτες στις μετοχές να τεστάρουν την υπέρβαση των 1.365 μονάδων ή μια αναδιάταξη θέσεων.

Σε ρυθμό road show της JP Morgan στο Μανχάταν το Χρηματιστήριο

Τρίτο σερί ρεκόρ για τον S&P500 στη Wall Street. Μικτές τάσεις νωρίτερα στις αγορές της Ασίας, μετά από διορθωτική συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά ο DAX από τις 16.627 μονάδες και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι αγοραστές πλησίασαν στα υψηλά 10ετίας.

Στις 1.353,14 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, μετά από προσεκτική/μετρημένη νέα άνοδο 0,12%, ακόμη πιο κοντά στην «κορυφή» της 20ής Μαρτίου 2014 (1.363 μονάδες).

Στα 112,1 εκατ. η αξία συναλλαγών -από 91,4 εκατ. τη Δευτέρα-, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε μία 5άδα μετοχών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει -κατ' αρχάς- βραχυπρόθεσμα (*). Από σήμερα έως την Παρασκευή κρίνεται το κατά πόσον οι επενδυτές θα επιδιώξουν να συνεχίσουν άμεσα για την υπέρβαση των 1.365 ή θα μεσολαβήσει βραχυπρόθεσμη διόρθωση, απόρροια αναδιάταξης θέσεων και εισόδου νέων στην αγορά.

Η τάση των futures στη Νέα Υόρκη παραπέμπει σε ενδεχόμενο «γύρισμα», στην Ευρώπη έχουν στραμμένη την προσοχή στην αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, στο ΧΑ προσβλέπουν στο όποιο αποτέλεσμα του χθεσινού Investors Day της ΔΕΗ στο Λονδίνο, του αυριανού Road Show της JP Morgan στη Νέα Υόρκη αλλά και στο Greek Investment Day την προσεχή Πέμπτη στο Παρίσι.

Οσον αφορά στη Wall Street, η σημερινή συνεδρίαση έχει ενδιαφέρον και λόγω της σαρωτικής επικράτησης Τραμπ στις εσωκομματικές εκλογές στο Νιού Χάμσαϊρ. Παρότι η Νίκι Χέιλι δεν εγκαταλείπει -προς το παρόν- την κούρσα, η συντριπτική ήττα στη θεωρούμενη έδρα της ενισχύει την προοπτική Τραμπ για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Προφανές πως, πλέον, ένας επενδυτής -και δη ένας trader- θα πρέπει να συνεκτιμά και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το αναφέρω αυτό γιατί στα καθ' ημάς προσμετράται -σε κάποιο βαθμό- η στάση της Εκκλησίας στο ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια, που όπως σημειώνει ο Φίλιππος Πανταζής έρχεται σήμερα στο υπουργικό.

Στα της αγοράς, το συν 7,64% που μετράται για τον ΔΤΡ από την αρχή του έτους δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για τον κλάδο πρωταγωνιστή-μοχλό της ανοδικής κίνησης της αγοράς τον Ιανουάριο. Στις 1.142,77 μονάδες ο δείκτης.

Η προσέγγισή μας δεν αλλάζει, σε σχέση με όσα σημειώναμε τη Δευτέρα στον Εκηβόλο, αντίσταση παραμένουν οι 1.165 με υποψία σχηματισμού διπλής κορυφής στις 1.153-1.155 μονάδες. Αναφέρομαι αναλυτικά στα συγκεκριμένα σημεία, δεδομένων των προγραμμάτων εντολών που δίνονται τόσο από πωλητές όσο και από αγοραστές. Για αυτό τα stop losses θα πρέπει να τηρούνται «σφικτά» από έναν trader.

Στα 12,48 η μετοχή της ΔΕΗ -με υψηλό στα 12,56 ευρώ- και συναλλαγές 1,15 εκατ. τμχ. Πώς αναβαθμίζει την παρουσία της στα Βαλκάνια, αναλύει ο Δημήτρης Αβαρλής. Χρηματιστηριακά ένα μέρος βραχυπρόθεσμων θέσεων λογικό είναι να «κλειδώνεται» μετά από άνοδο 12% (από αρχή έτους).

Στα 39,20 ο τίτλος του Mytilineos Group, σε επαφή με τα ιστορικά υψηλά και σε αναμονή της ανακοίνωσης flash note μεγεθών 2023 - ενημέρωσης αναλυτών.

Σύμφωνα με χρηματιστές, μένει να φανεί εάν οι διαδοχικές παρουσιάσεις θα έχουν αποτέλεσμα ως προς τις (δυνητικές) εισροές νέων κεφαλαίων, την ενεργοποίηση και άλλων funds, την ενδεχόμενη δυναμική συγκεκριμένων εταιρειών.

Μετά το αυριανό πολύ σημαντικό road show της JP Morgan στη Νέα Υόρκη, σειρά έχει η εκδήλωση της Πειραιώς στο Παρίσι -με τον ΧΑΜαιλέοντα να έχει το ρεπορτάζ-, ενώ μία μέρα νωρίτερα θα έχει συνεδριάσει η Fed (30-31/1).
Παράλληλα συνεχίζεται η μόχλευση σε συγκεκριμένα mid caps -απόρροια εξελίξεων, προοπτικών κ.λπ.-, με ενδεικτικές τις περιπτώσεις των Intralot (1,168), Intracom (3,52), Ideal Holdings (6,42), Πλαστικών Θράκης (4,18) κ.α.

(*) όσον αφορά στη σύνθεση των συναλλαγών στις συνεδριάσεις Δευτέρας-Τρίτης, ειδική αναφορά υπάρχει στον Εκηβόλο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v