Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικές κινήσεις στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου

Σε στενό εύρος, πάνω από τις 1.400 μονάδες η διακύμανση του Γενικού Δείκτη. Περιορισμένος ο τζίρος. Πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, αγοραστές στην Ελλάκτωρ. Νέο υψηλό για Intrakat.

Επιλεκτικές κινήσεις στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου

Ηπια διόρθωση στα ευρωπαϊκά, διολίσθηση προς τις 1.400 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τη Wall Street σήμερα να αργεί, από Φρανκφούρτη μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών η κίνηση θα είναι κατά τι μειωμένη, όπως αυτή αποτυπώνεται -ήδη- στη ροή του αρχικού ημιώρου.

Στις 17.066 (-0,32%) ο DAX, η προσοχή στην ανακοίνωση στοιχείων πληθωρισμού, ΑΕΠ διαδοχικά μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής, προφανώς θα επηρεάσει ανάλογα τη στάση των επενδυτών. Ωστόσο, κοντά σε ιστορικά υψηλά ο DAX, φαίνεται να ενσωματώνονται οι επιφυλάξεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πάνω από τις 1.400 και σε στενό εύρος μόλις 4 μονάδων η διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη, με μικτές τάσεις τόσο για τραπεζικά όσο και για blue chips, με αποτέλεσμα ο Δείκτης Τραπεζών να κυμαίνεται στις 1.219-1.227 και ο FTSE25 στις 3.407-3.422 μονάδες. Περισσότερο σταθεροποιητική η φορά των βασικών δεικτών, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία συσσώρευσης-αναδιάταξης θέσεων από την πλευρά κυρίως διαχειριστών ξένων funds αλλά και εγχώριων θεσμικών.

Μέτρια η ροή εντολών, λίγο ως πολύ αναμενόμενη και δίχως ιδιαίτερη διαφοροποίηση σε σχέση με τη βραχυπρόθεσμη τακτική που ακολουθήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Χρηματιστές εκτιμούσαν πως σήμερα η αγορά θα κινηθεί γύρω από αυτά τα επίπεδα (των 1.405-1.410 μονάδων) με επιλεκτικές εντολές από πωλητές - αγοραστές, στάση που θα αρχίσει να αποσαφηνίζεται από αύριο. Με τη Wall Street να λειτουργεί και την ανακοίνωση των πρακτικών της Fed -βράδυ Τετάρτης- να συμβάλει στη διαμόρφωση φοράς προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Τεχνικά για τον S&P500, όσο συντηρείται πάνω από τις 5.010 μονάδες, η τάση είναι long, θα τα δούμε αυτά όμως από αύριο.

Σε Alpha Bank (1,6825), Mytilineos (36,96), Πειραιώς (3,938) οι κύριες εντολές από τους πωλητές αλλά σε έκταση όχι μεγαλύτερη του μείον 0,36% και την προσφορά να απορροφάται χωρίς σημαντική πίεση.

Προσυμφωνημένη εντολή για 551 χιλ. μτχ. της Alpha Βank στα 1,683 (στις 10:55).

Αυξημένες συναλλαγές από αγοραστές έως τα 5,26 ευρώ στη μετοχή της Intrakat, νέο υψηλό, με ανακοίνωση μείωσης του ποσοστού της Envirtus Investments χαμηλότερα του ορίου του 5% του μ.κ.

Στα 8 ευρώ με σταθερές εισροές και νέα άνοδο στα 8 ευρώ για τη μετοχή της Helleniq Energy, στο 1,252 της Intralot, εν αναμονή έκδοσης του εταιρικού ομολόγου, στα 11,88 της ΔΕΗ, στα 5,31 της Quest, στα 2,715 της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ.α. από τις 38 μετοχές με θετικό πρόσημο. Εναντι 34 με αρνητικό.

Στα 4,4 εκατ. η αξία συναλλαγών στις 11:15, τα περισσότερα, 2,6 εκατ., σε μετοχές με αρνητικό πρόσημο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v