Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Κινήσεις προσφοράς αλλά και ορισμένες τοποθετήσεις με μέτριες συναλλαγές στην εγχώρια αγορά, στη σκιά άντλησης ρευστότητας για το placement της Πειραιώς. Ποιοι τίτλοι ξεχωρίζουν.

Ηπιες ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, σε αναμονή και της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ -μεθαύριο Πέμπτη- στη Wall Street.

Με περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη, οι εντολές των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συνέπεια τη διολίσθηση για τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα των 1.410 μονάδων.

Στα 4,2 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών, με 1,8 εκατ. τμχ. το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, μέτριος ο ρυθμός στη συνέχεια, παραπέμποντας στη χθεσινή. Προσφορά με φειδώ αλλά και αγορές με μέτρο, με συνέχεια στο μερικό «κλείδωμα» θέσεων-άντληση ρευστότητας, καθώς κοινή είναι η εκτίμηση πως μέχρι να ολοκληρωθεί η διάθεση του 20%+7% της Πειραιώς, από το ΤΧΣ, οι αγοραστές δεν έχουν λόγο να ενεργήσουν σε αισθητά υψηλότερες τιμές.

Τουναντίον, και τεχνικά δικαιολογείται η περιοχή των 1.250 μονάδων να λειτουργεί ως άνω όριο για τον Δείκτη Τραπεζών, μέχρι νεωτέρας. Κατ' αρχήν μέχρι να γίνουν σαφή η τιμή διάθεσης και η κατανομή, ενώ επιπλέον παράμετρος θεωρείται η στάση που θα τηρήσει ο ισχυρός μέτοχος μειοψηφίας (John Paulson).

Εως τις 1.214,99 μονάδες ο ΔΤΡ, απόρροια των πωλήσεων σε Πειραιώς (3,866), αλλά και Εθνική (7,116), Alpha Bank (1,699). Με αγορές στο 1,885 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank, με τον ΧΑΜαιλέοντα να έχει μία εξήγηση (η κίνηση που πέρασε στα...ψιλά).

Στις 3.420 μονάδες ο FTSE25, καθώς το μερικό «κλείδωμα» θέσεων συμπεριλαμβάνει ευρύ φάσμα μετοχών του δείκτη, όπως αυτό αποτυπώνεται -από την αρχή της συνεδρίασης- με σταθερές εντολές από την πλευρά των πωλητών.

Σε λιγότερα χαρτιά του δείκτη οι αγοραστές, με την Quest να ενισχύεται 3,26% στα 5,39 ευρώ, αποτέλεσμα των επαφών Φέσσα για την ACS.

Εντολές αγοράς σε Mytilineos (36,52), ΟΠΑΠ (16,59), ΟΤΕ (13,56), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (14,54), AEGEAN (12,50), Autohellas (13,46).

Υποτονικό το κλίμα και στα mid caps, με τον FTSE MidCap στην περιοχή των 2.396 μονάδες, επίσης με μικρή διόρθωση λόγω των ρευστοποιήσεων σε τίτλους των ΑΔΜΗΕ (2,31), Intrakat (5,44), Intralot (1,186) κ.α.
Στο 1/1 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο. Στα 9,2 εκατ. ο τζίρος με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v