Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τα πακέτα της Πειραιώς εκτόξευσαν το τζίρο στο 1,2 δισ.!

Κάτω από τις 1.430 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης. Απώλειες για τράπεζες, στο επίκεντρο η Πειραιώς, πέρασαν τα «πακέτα» του placement. Ξεχωρίζουν ανοδικά ΓΕΚ Τέρνα και ΤΕΝΕΡΓ.

Χρηματιστήριο: Τα πακέτα της Πειραιώς εκτόξευσαν το τζίρο στο 1,2 δισ.!

Στο 1,18 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε ο τζίρος στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς πέρασαν από το ταμπλό τα πακέτα από το placement της Τράπεζας Πειραιώς. 

Νωρίτερα, το Euro2day.gr μετέδιδε: 

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, σε αναμονή των ανακοινώσεων της Λαγκάρντ.

Από 0,42% χαμηλότερα ο DAX στις 17.644 μονάδες, σε discount 0,25% για τα futures του S&P500 στις 5.098 μονάδες και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το «καλημέρα», περισσότερα από 3 εκατ. τμχ. στη μετοχή της Πειραιώς, στα πρώτα 10'.

Αυξημένη εισροή εντολών και σε Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, με τον Δείκτη Τραπεζών οριακά χαμηλότερα στην περιοχή των 1.266 μονάδων.

Μπόνους στους εγχώριους ιδιώτες από την κατανομή των μετοχών της Πειραιώς, στα 4,132-4,156 ευρώ οι εντολές στο πρώτο ημίωρο, κοντά στα επίπεδα που εξαρχής τιμολογούσαν αρκετοί από την προηγούμενη Πέμπτη. Θυμίζοντας το συν 5,22% εκείνης της συνεδρίασης η τακτική (κυρίως) των διαχειριστών ξένων χαρτοφυλακίων στο 3ήμερο Δευτέρας-Τετάρτης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει -κατ' αρχήν- βραχυπρόθεσμα.

Σήμερα-αύριο, συνεκτιμώντας το ότι οι νέες μετοχές θα πιστωθούν τη Δευτέρα.

Στα 7,234 ευρώ οι εντολές στη μετοχή της Εθνικής, στο 1,7685 της Alpha Βank, στο 1,911 της Eurobank, με διακριτό προβάδισμα των πωλητών.

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η μεταβλητότητα για τα τραπεζικά χαρτιά, κυρίως για τον τίτλο της Πειραιώς.
Αυξημένες εισροές σε μετοχές των Cenergy Holdings, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, όπως και ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, με αποτέλεσμα ο FTSE25 να κυμαίνεται στα πέριξ των 3.643 μονάδων.

Προσαρμοσμένα κέρδη 780 εκατ. ευρώ, στο 12,9% ο δείκτης απόδοσης κεφαλαίου για την Alpha Βank, με σημαντική την αναφορά του Βασίλη Ψάλτη πως διαμορφώθηκαν προϋποθέσεις για την πρόταση διανομής μερίσματος από τα κέρδη του 2023.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης η ανακοίνωση μεγεθών 2023 από τη διοίκηση της Eurobank, με ζητούμενη την επιβεβαίωση της πρόθεσης για χρηματική διανομή.

Εμφανής η κλίση για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, καθώς βγαίνουν πωλήσεις από τις 10:40 και μετά, με χρηματιστές να τις αποδίδουν και σε «κλείσιμο θέσεων» κυρίως από traders.

Στα 14,80-15,16 ευρώ οι εντολές στη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 17,02-17,30 της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, συνεκτιμώντας την κινητικότητα αμφότερων στην αγορά Παραγώγων.

Στα 27 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών, με 4,59 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v