Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση θέσεων στις τράπεζες

Πάνω από τις 1.430 μονάδες με οριακές απώλειες ο Γενικός Δείκτης. Οι κινήσεις των traders στις τραπεζικές μετοχές. Ποια blue chips ενισχύονται, ξεχωρίζει η Quest, μόχλευση στην πληροφορική.

Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση θέσεων στις τράπεζες

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά, με μικτές διαθέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Φυσιολογική μία διόρθωση μετά τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά στη Wall Street, σε αναμονή της ομιλίας Πάουελ και με το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων όχι άμεσα.

Από χαμηλότερες τιμές τα futures του S&P500 από νωρίς, συνέβαλαν στη στάση των επενδυτών σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, καθώς ενισχύεται η εκτίμηση πως η Κριστίν Λαγκάρντ δεν θα συγκεκριμενοποιήσει την τακτική της ΕΚΤ ως προς τα επιτόκια -μεθαύριο Πέμπτη.

Μερική κατοχύρωση θέσεων -κυρίως βραχυπρόθεσμων- στο ΧΑ, με τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο. Πρωτίστως το placement της Πειραιώς αλλά τόσο η επικείμενη ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων (Alpha Bank, Eurobank την Πέμπτη, Εθνική τη Δευτέρα) συντηρούν το ενδιαφέρον των θεσμικών. Σε αυτό το πλαίσιο και η αναδιάταξη θέσεων, καθώς νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν δύο συναλλαγές μετοχών της Εθνικής στα 7,246 ευρώ, αξίας 7,25 και 12,39 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Στα 4,17-4,21 ευρώ οι εντολές στη μετοχή της Πειραιώς, σχετική αναφορά του ΧΑΜαιλέοντα για την αναπροσαρμογή του εύρους από το ΤΧΣ.

Στα 7,254 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, στο 1,77 της Alpha Βank και στο 1,92 της Eurobank, με χρηματιστές να αναφέρονται σε κινήσεις traders που προσβλέπουν σε αλλαγές στη στάθμιση των 4, μετά τη διεύρυνση του free float της Πειραιώς -κατά το ποσοστό του placement.

Στις 1.260 (-0,50%) ο Δείκτης Τραπεζών, λίγο ως πολύ αναμενόμενη καθώς συνδυαστικά εξελίσσεται μερική κατοχύρωση θέσεων με άντληση ρευστότητας (κυρίως από Ελληνες διαχειριστές). Λίγο μετά τις 11:08 πέρασε και ένα πακέτο για 1,10 εκατ. μτχ. της Eurobank στο 1,9195 ευρώ, διαδικασία που θα έχει συνέχεια σήμερα -το πιθανότερο και αύριο.

Ελαφρύ προβάδισμα πωλητών όσον αφορά στα blue chips του FTSE25, με τον δείκτη στις 3.486 (-0,13%) αλλά με σταδιακή ενεργοποίηση αγοραστών μετά τις 11:10 σε τίτλους των ElvalHalcor (2,255) -με γνώμονα και την ανακοίνωση μεγεθών 2023-, HelleniQ Energy (8,15), Motor Oil (27,42), Jumbo (27,34), Quest (6,05). Ειδικότερα για την τελευταία, ξεχωρίζει με άνοδο 4,85% και συναλλαγές 45,7 χιλ. τμχ., με χρηματιστηριακούς κύκλους να πιθανολογούν πως αναμένονται ανακοινώσεις για την ACS.

Συντηρείται ηπιότερα σε σχέση με εχθές η κινητικότητα στον κλάδο της πληροφορικής, με τον Στέφανο Κοτζαμάνη να τον «χαρτογραφεί» μετά τη συμφωνία της Entersoft. Στα 4,75 (2,81%) η μετοχή της Profile, στα 5,60 (2,65%) της Performance, στα 3,73 (1,85%) της Real Consulting κ.α.

Στις 44/34 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v