Με θετικό πρόσημο η εκκίνηση της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά, με ανάλογο στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Με μικρό premium τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, στις 25.812 (0,13%) o DAX στη Φρανκφούρτη, στις 8.542 (0,40%) ο CAC40 και με τον EuroStoxx Banks στο συν 0,33% και τις 302,4 μονάδες, στο Euronext Athens οι long ξεκίνησαν με μικρό πλεονέκτημα.
Από τις 2.884 οι πρώτες εντολές για τον ΔΤΡ, με πωλητές-αγοραστές σε πλησίστιες τιμές, στο εύρος των 2.855-2.844 μονάδων, με μικρό προβάδισμα πωλητών στη μετοχή της Εθνικής και αγοραστών σε Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς.
Σχεδόν με την αρχή της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν προσυμφωνημένες εντολές σε μετοχές των ΑΔΜΗΕ, Εθνικής, Motor Oil, με παράλληλη εισροή σημαντικών εντολών σε τίτλους των AKTOR, AVAX, ΕΥΔΑΠ, κ.α., προσδίδοντας επιπλέον ενδιαφέρον για στοιχήματα που παίζονται σε μετοχές του δείκτη και συγκεκριμένα mid caps.
Λογικό, σύμφωνα με χρηματιστή, να επιχειρείται διάχυση της ρευστότητας προς ευρύτερο μέρος του ταμπλό, να επιδιώκεται η διεύρυνση των «εστιών» μόχλευσης, στη λογική που σημειώναμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.
Με την αποτίμηση ορισμένων large caps σε εύλογα μεγέθη, φυσιολογικό είναι να επιχειρείται το «άνοιγμα» της αγοράς. Μένει να φανεί βέβαια κατά πόσον το εγχείρημα θα ακολουθηθεί και από άλλους, εάν θα αυξηθούν οι ροές χρήματος, με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει για τη συνέχεια. Ενδεχομένως, ένας Ιούλιος με αιχμή τη «δεύτερη ταχύτητα»; θα φανεί, με τις πρώτες μέχρι τώρα ενδείξεις ενθαρρυντικές.
Στην περιοχή των 2.864 μονάδων ο ΔΤΡ, πέριξ των 6.470 ο FTSE25, με περισσότερους τους αγοραστές σε blue chips του δείκτη.
Στα 23,98 (1,14%) η μετοχή της ΔΕΗ, πλέον στην αποτίμηση των 14,325 δισ. να ξεπερνά κατά 24 εκατ. την Εθνική, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του βάθρου. Σχετική αναφορά μας από νωρίς στον ΕΚΗ. Ξεκινά κάλυψη η Morgan Stanley, με στόχευση προς τα 27 ευρώ (Δεκέμβριος 2027)
Στα 60,50 (1,68%) ο τίτλος της Coca Cola HBC, με σταθερή «ουρά» εντολών από Λονδίνο, με την Αλεξάνδρα Γκίτση από τις 11 Φεβρουαρίου να έχει προϊδεάσει για τι δίνει... φτερά στην ανάπτυξη του Ομίλου.
Με υπέρτερους αγοραστές σε Metlen (42,76), ElvalHalcor (4,98), Allwyn (14,385), AKTOR (14,80), Motor Oil (41,58), Jumbo (23,48), Lamda Development (6,93), κ.α. Ξεχωριστή αναφορά για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ με νέες εισροές στα 11,74 ευρώ. Στο νέο χάρτη στα «νερά» είχε αναφερθεί από νωρίς ο Στέλιος Μπούρας, το τι συμβαίνει με τις Επιχειρήσεις Υδρευσης, κυρίως ΕΥΔΑΠ αλλά και ΕΥΑΘ, αναφερόμασταν την Παρασκευή.
AVE (0,126), Qual (1,262), ΕΥΑΘ (4,63), ΕΚΤΕΡ (5,34) ενδεικτικά από τις 56 μετοχές με θετικό πρόσημο, στις 11:10. Εναντι 37 με αρνητικό.
Στα 24,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος, με συναλλαγές 1,48 εκατ. σε τραπεζικές, σε σύνολο 2,68 εκατ. μτχ.