Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Το ξεπούλημα συνεχίζεται...

Στα επίπεδα των 2.260 μονάδων κινείται ο Γ.Δ. Προσφορά περίπου 16 εκατ. ευρώ απορροφήθηκε κυρίως από τράπεζες, ισχυρούς ιδιωτικούς επενδυτικούς κύκλους στο πρώτο δεκάλεπτο. Πτωση άνω του 7% για Alpha, Εurobank.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Άτακτη υποχώρηση για βασικούς δείκτες και μετοχές.

Με την αγορά να υποχωρεί μέχρι τις 2.274,5 μονάδες, την Εθνική μέχρι τα χαμηλά των 21,60 ευρώ και τον FTSE, προς τις 1.250 μονάδες.

Όλα αυτά με συναλλαγές 28 εκατ. ευρώ στο πρώτο τέταρτο της συνεδρίασης, από τα οποία τα περίπου 8 είχαν τοποθετηθεί στο σύστημα από την προσυνεδρίαση.

Περιττεύει να αναφέρουμε πως επρόκειτο για θέσεις που σχεδόν στο σύνολό τους αφορούσαν πωλήσεις και μάλιστα σε τιμές μέχρι και 4-5% χαμηλότερα.

Είναι ενδεικτικό πως η Eurobank, χωρίς σημαντική αντίσταση υποχωρεί μέχρι τα 10,50 ευρώ, η Alpha Bank προς τα 11,12, η Πειραιώς στα 10,52 ευρώ, η MIG μέχρι τα 3,96 ευρώ.

Στα μέχρι στιγμής χαμηλά του Γ.Δ. «μαζεύτηκε» ένα μέρος της προσφοράς – περίπου άλλα 8 εκατ. ευρώ, στο σύνολό τους μετοχές του 20άρη, αλλά και Alapis, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Σιδενόρ.

Νέες χαμηλές τιμές διαμορφώνονται πλέον για τη μετοχή της Intralot, με την J&P Morgan να βλέπει σενάρια συγχώνευσης με ΟΠΑΠ.

Ένα θέμα που είχε φέρει σε δημοσιότητα η Αριστέα Μπουγάτσου και σχετικά είχε αναφερθεί το euro2day.gr.

Εξελίξεις, όμως, φαίνεται πως έχουμε και στο μέτωπο της ΔΕΗ, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Τ. Αθανασόπουλο, ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σήμερα το πρωί.

Δεδομένης της εικόνας της αγοράς στα πρώτα 20-25 λεπτά της συνεδρίασης, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επιβεβαίωση του ενός ή του άλλου ενδεχομένου, που αναπτύχθηκαν λεπτομερώς στο προσυνεδριακό σχόλιο.

Εάν επιχειρήσει κάποιος να αναζητήσει ενθαρρυντικές ενδείξεις, μέσα στον γενικότερο χαμό, προφανώς και θα παρατηρήσει την υποχώρηση του Γ.Δ. σε απόσταση μόλις 14 μονάδων από το χείλος των 2.260 μονάδων, την απορρόφηση προς τα περίπου 16 εκατ. ευρώ στα πρώτα 5-10 λεπτά της συνεδρίασης και την προσπάθεια μερικής επαναφοράς προς τις 2.295 μονάδες στη συνέχεια.

Συνεχής και προσεχτική παρακολούθηση της αγοράς, καθότι η βραχυπρόθεσμη τάση ακραία και ταχύτατη, ασφαλώς και κρύβει πολλαπλάσιους κινδύνους, ενδέχεται, όμως, να παρουσιάζει… ευκαιρίες υψηλότατου ρίσκου, βέβαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v