”Βόλτες” στις 2.500 μονάδες

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται και σήμερα στη Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα την περιστροφή του Γενικού Δείκτη πέριξ των 2.500 μονάδων. Σημάδια κόπωσης στον τραπεζικό κλάδο διαβλέπουν ορισμένες ΑΧΕ και προκρίνουν ”μεταφορά” ρευστότητας-θέσεων στις μετοχές των ΟΤΕ και εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Εύθραυστες παραμένουν οι ισορροπίες στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η απότομη προσπάθεια κατοχύρωσης κερδών στη μετοχή του ΟΤΕ προκάλεσε γύρω στις 11.45 μία μικρή ανησυχία στην αγορά, που αποτυπώθηκε άμεσα στη συνολικότερη αναστροφή της τάσης στις μετοχές τών εταιριών χαμηλής κεφαλαιοποίησης, κάτι που είχε παρατηρηθεί και χθες, στη διάρκεια της... συνηθισμένης ενδοσυνεδριακής υποχώρησης.

Κράτησε όμως ο τραπεζικός κλάδος, και συγκεκριμένα οι 5 ισχυρές μετοχές κλάδου, με αποτέλεσμα να μην υποχωρήσει αρνητικά ο Γενικός Δείκτης.

Βέβαια, η Π&Κ στην εβδομαδιαία της αναφορά διαβλέπει σημάδια κόπωσης στον τραπεζικό κλάδο και γι’ αυτό και μεταφέρει” το ενδιαφέρον της στις μετοχές του ΟΤΕ.

Στη μετοχή του Οργανισμού αναφέρεται όμως και η χρηματιστηριακή Κύκλος, με βάση σημερινή της ανάλυση.

Διαπιστώνεται, δηλαδή, πως το βραχυπρόθεσμο ”παιχνίδι” σε ένα σημαντικό τμήμα της περιφέρειας απαιτεί τη σταθερή συμπεριφορά της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Είναι επίσης άξιον αναφοράς πως στο 15λεπτο της διόρθωσης επηρεάστηκαν ελάχιστα μετοχές εταιριών με ισχυρά θεμελιώδη.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως στην περίπτωση του Γερμανού και του Βασιλόπουλου αυξήθηκαν σημαντικά οι συναλλαγές.

Η μετοχή του πρώτου ”κρατήθηκε” σταθερά στην τιμή των 20,10 ευρώ. Στη μετοχή του Βασιλόπουλου καταγράφεται αξιοπρόσεχτη ενίσχυση της εμπορευσιμότητας, παράμετρος που προοιωνίζεται περαιτέρω αντίδραση του τίτλου.

Αυξημένη και σήμερα η εμπορευσιμότητα και τα κέρδη της μετοχής της Αγροτικής, η μετοχή της Βέτεριν στα 3,82 ευρώ, δικαιολογημένα του Κυριακούλη (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ), της Ridenco (λόγω της ανανέωσης της συνεργασίας με τη Nautica), του Σαράντη, του Υγεία, του Φοίνικα και ορισμένων ακόμη τίτλων.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα είναι η σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα του τραπεζικού κλάδου, η ενίσχυση των αγοραστών σε ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ, προκειμένου να αποφευχθούν νέες αναταράξεις όπως η τελευταία.

Θα πρέπει επίσης να προσεχθεί ιδιαίτερα το βραχυπρόθεσμο ”παιχνίδι” σε περιφερειακούς τίτλους, αφού για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται το πόσο ευάλωτη παραμένει η συμπεριφορά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v