Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πάρτι" στα μικρομεσαία της Σοφοκλέους

Ισχυροποιούνται οι τάσεις και οι αποδόσεις σε Mid 40 και Sc 80  καθώς η αγορά κρατά τις 1.900. Στα 14 ευρώ παραμένει η ΕTE, υπεραντiδρά ο Μυτιληναίος, συνεχίζει ο Βωβός ενώ περίπου 20 μετοχών η απόδοση ξεπερνά το 10%.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Μέχρι τις 1.931 μονάδες έφτασε ενδοσυνεδριακά η αντίδραση του Γενικού Δείκτη στην τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση που η αγορά δείχνει να βρίσκει στήριξη πέριξ των 1.880 μονάδων.

Κατά την εκτίμηση διορατικών παικτών η διεθνής συγκυρία και η διάθεση των αγοραστών συνεχίζουν να δίνουν ευκαιρίες για κατοχύρωση κερδοφόρων θέσεων σε αρκούντως καλές τιμές.

Οι συναλλαγές των 80 εκατ. ευρώ αισθητά μειωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις παραπέμπουν από τη μία σε εξασθένηση των πωλήσεων αλλά από την άλλη παραπέμπουν σε λογική ΄΄κόπωση΄΄ των αγοραστών.

Η μετοχή της Εθνικής κρατά τα 14 ευρώ, έχοντας ΄΄γράψει΄΄ υψηλό στα 14,98 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα κάτι που ενισχύει την εκτίμηση των επενδυτικών κύκλων. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με την Alpha Bank στα 6,72 ευρώ και μερικές ακόμη μετοχές εταιρειών από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση. Εξακολουθεί να δίνει περιθώριο αντίδρασης για άλλες μετοχές αυτής της κατηγορίας (ενδεικτική η περίπτωση του Μυτιληναίου που αντιδρά κατά 6,9% στα 4,3 ευρώ) αλλά και χαμηλότερης.

Όμως θα σταθούμε στην… ένδειξη των μειούμενων συναλλαγών σε μία φάση των αγορών που και στη Wall αναζητείται κατεύθυνση (με πιθανότερο το ενδεχόμενο της διόρθωσης των βασικών δεικτών) και στο ΧΑ η είσοδος του Γενικού Δείκτη στην ευρύτερη περιοχή που ξεκινά από τις 1.950 μονάδες παραπέμπει σε διάθεση για στάση, κατ΄αρχήν. Και βλέπουμε.

Μερίδα αναλυτών θεωρεί εξαιρετικής κρισιμότητας την ευρύτερη περιοχή που ορίζεται από τις 1.950 και εκτείνεται προς τις 2.100 μονάδες (πρόκειται για μακροπρόθεσμη κοντά 13 χρόνων τεχνική ζώνη τιμών) και υποστηρίζει πως η αντίδραση που ξεκίνησε από τα χαμηλά της 9/3 τρέχοντος ολοκληρώνεται κάπου εδώ.

Το πιθανότερο όμως είναι πως όλα αυτά είναι σε γνώση των εμπλεκόμενων, οι περισσότεροι από τους οποίους ακολουθούν κοινή στάση-τακτική τόσο όταν κινούνται στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση όσο και στα μεσαίο-μικρά.

Από την τελευταία κατηγορία συνεχίζουν ο Χατζηιωάννου (ευνοήθηκε η μετοχή από την έξοδο της από την κατηγορία Ειδικών Χαρακτηριστικών) στα 0,50 ευρώ, η Αθηνά στα 0,44 ευρώ, ο Βωβός στα 6,05 ευρώ, η Lavipharm στα 0,96 ευρώ κ.α με σημαντική απόδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v