Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: "Κόντρα" η ΔΕΗ σε Εθνική και Alpha

Τάση από ΔΕΗ περιμένει το ΧΑ προκειμένου να αντισταθμιστεί η πίεση που δέχεται η Εθνική και επιτείνει η αρνητική εικόνα της Alpha Bank. Σε δοκιμασία οι 2.200 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Με μία μικρή… απόκλιση ασφαλείας ξεκίνησε η συνεδρίαση, επιβεβαιώνοντας κατ΄ αρχήν τις πρώτες στηρίξεις. Κάτι, που χρειάζονταν κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες-αναφερόμαστε σε όσους κινούνται με ορίζοντα προς τη συνεδρίαση της 3/7- καθώς για τον Γενικό Δείκτη διαμορφώθηκε ένα εύρος μεταξύ 1.217-1.227 μονάδων και μεταξύ 1.125-1.132 μονάδων για τον FTSE 20.

Στον 20άρη η εικόνα μοιρασμένη με την Εθνική στα 19,9 ευρώ, αλλά μέχρι 2,2% χαμηλότερα την Alpha Bank στα 7,63 ευρώ. Με τον ΟΠΑΠ στα 18,9 ευρώ αλλά ΔΕΗ στο 2,1% και τα 15 ευρώ, τον ΟΤΕ στο 0,64% και τα 10,97 ευρώ.

Ο τζίρος στα χθεσινά επίπεδα, δεν ξεπερνά μέχρι τώρα τα 17,5-18 εκατ. ευρώ με αυξημένες συναλλαγές σε μετοχές-σηματωρούς των κινήσεων συγκεκριμένων επιχειρηματικών-επενδυτικών κύκλων. Αναφερόμαστε περισσότερο στην Ιντρακόμ (με 5,2% στα 1,62 ευρώ Forthnet (με 4,21% στα 1,98 ευρώ), τα Ελληνικά Πετρέλαια (7,03 ευρώ), Motor Oil (7,68 ευρώ) αλλά και σε Laviphram (1,4 ευρώ), Μηχανική (1,78 ευρώ), Τέρνα Ενεργειακή (4,63 ευρώ), Alapis (1,01 ευρώ) κ.α.

Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από την συμπεριφορά της Εθνικής και περισσότερο από τη στιγμή, που πιθανόν θα αρχίσουν να πωλούνται δανεισμένες μετοχές στην αγορά δοκιμάζοντας ενδεχομένως μετά τα 19,7 και τα 19,5 ευρώ. Για το συγκεκριμένο…τύπο πωλήσεων, ενημερωμένες χρηματιστηριακές πηγές θεωρούν πως θα έχουν επαρκέστερη ένδειξη σταδιακά από τις 13.30-14.00 και μετά. Κάτι που κρατάμε στα υπόψη. Σε αυτή την περίπτωση το…βάρος αντασφάλισης των επενδυτικών χαρτοφυλακίων πέφτει-αντικειμενικά- σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Θεωρούμε επικρατέστερη για σήμερα τη μετοχή της Επιχείρησης, όπου και ο αριθμός των ανοιχτών θέσεων παραμένει συγκριτικά μικρότερος και ο πωλητής του Οργανισμού δεν έχει θέση.

Τεχνικά θα ποντάραμε περισσότερα στη ΔΕΗ, αν και εφεδρεία παραμένουν οι άλλες δύο μετοχές, με ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση των 16,3-16,4 ευρώ να φέρνει υψηλότερα τη μετοχή της ΔΕΗ. Ρεύμα λοιπόν από την Επιχείρηση για τη συνέχεια και τουλάχιστον για όσο θα δοκιμάζεται προς τα 19,5 ευρώ η μετοχή της Εθνικής και θα συνεχίζει να χάνει έδαφος η Alpha Bank.

H σχέση ανοδικών προς καθοδικές στο περίπου 1 προς 1 ενώ στα υπόψη κρατάμε την συγκριτικά καλύτερη συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών εταιρειών της μεγάλης-μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Από αυτή την άποψη χρήσιμο και κατατοπιστικό είναι το θέμα που έχει δουλέψει η ομάδα του Πήγασου και του Μάνου Χατζηδάκη για τα συγκριτικά του Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v