Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πάνω από τις 2.700 με οδηγό την Εθνική

Με «ανοδική ουρά» ξεκίνησε το ΧΑ, ενώ ο υψηλός τζίρος δημιουργεί υποψίες διανομής τίτλων. Πρωταγωνιστής εκ νέου ο τραπεζικός κλάδος, με την μετοχή της Εθνικής να κινείται πάνω από την αντίσταση των 25 ευρώ.

Πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως το ΧΑ δείχνει να έχει ανοίξει με «ανοδική ουρά», διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον έστω και αν οι μέχρι στιγμής ημερήσιοι πρωταγωνιστές είναι οι «γνωστοί ύποπτοι» των τελευταίων ημερών.

Για μια ακόμα συνεδρίαση το ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο τραπεζικός κλάδος και λίγοι ακόμα δεικτοβαρείς τίτλοι, ενώ από εκεί και χαμηλότερα φαίνεται ότι οι εν δυνάμει πρωταγωνιστές θέλουν «την ώρα τους».

Υποψίες διανομής τίτλων δημιουργεί ο υψηλός τζίρος, καθώς 35 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης η αξία συναλλαγών ακουμπά στα 51 εκατ. ευρώ (μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προσυμφωνημένες συναλλαγές), κάτι που αν μη τι άλλο δημιουργεί υπόνοιες πως κάποια χαρτοφυλάκια εκμεταλλεύονται την ανοδική κίνηση για να ρευστοποιήσουν μέρος των θέσεών τους.

Ασφαλώς από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας (+2,37%) που μετά από πολλές συνεδριάσεις δείχνει να ξεπερνά την αντίσταση των 25 ευρώ, επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση της οποίας οδηγεί προς την επόμενη αντίσταση που οριοθετείται στα 27,86 ευρώ.

Κέρδη μεγαλύτερα του 2% και για την Alpha Bank, έστω και με υποδεέστερες συναλλαγές που φθάνουν τα 200.000 τεμάχια, ενώ πάντα από τις μετοχές του 20άρη, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται Αγροτική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Κύπρου και με πενταψήφιο όγκο συναλλαγών Τράπεζα Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Τιτάν.

Ο Γενικός Δείκτης με μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό υψηλό τις 2.727,58 μονάδες, κινείται στις 2.708,34 μονάδες με κέρδη 1,18%, ενώ η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 3 προς 1.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE 20, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 1.470 μονάδων, ενώ «μελανό σημείο» στη μέχρι στιγμής συνεδρίαση είναι ότι περίπου τα 2/3 του ταμπλό παραμένουν κυριολεκτικά με μηδενικές συναλλαγές.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v