ΧΑ: Μερική διάχυση ενδιαφέροντος και εκτός ΕΤΕ

Η ΑΤΕ με αντίδραση έως 3,2% και το ΤΤ έως 2,8% υψηλότερα ΄΄μπαίνουν΄΄ στο παιχνίδι και…σπάει κάπως η μονοτονία των τελευταίων ημερών. Πέριξ των 8 ευρώ η Εθνική, κινητικότητα και σε επιμέρους μικρομεσαία.

Οριακά χαμηλότερα των 1.500 μονάδων και πάλι ο Γενικός Δείκτης, καθώς η Εθνική Τράπεζα πιέζεται προς τα 7,99 ευρώ. Ωστόσο τα πρώτα 30-35΄της συνεδρίασης δείχνουν περισσότερο για διερευνητικά παρά για επιβεβαίωση της ΄΄πονηρής΄΄ περιοχής των 1.475 μονάδων.

Ζώνης, που απ΄ ότι φαίνεται μέχρι τώρα λειτουργεί. Θεωρούμε, κατά συνέπεια, τις 1.475 μονάδες σημείο αναφοράς για αυτή την φάση της αγοράς, περιοχή απ΄όπου οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες μπορούν να κινηθούν με σχετικά μεγαλύτερη ευχέρεια.

Αλλωστε σχεδόν με την αρχή της συνεδρίασης αγοραστές βγήκαν τόσο σε Alpha Bank-Eurobank όσο και σε ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η μετοχή του ΤΤ αντιδρά έως 3,2% στα 4,40 ευρώ, της ΑΤΕ προς τα 0,97 ευρώ, ενώ η Alpha Bank κυμαίνεται στα 4,62 ευρώ και η Eurobank στα 4,35 ευρώ.

Μέτριες οι συναλλαγές, μετά βίας ξεπερνούσαν τα 9 εκατ. ευρώ (στις 11.15) από τα οποία 3,6 στη μετοχή της Εθνικής. Περίπου ό,τι συνέβαινε και εχθές την ίδια ώρα. Όμως δεν βοηθά η εικόνα των ευρωαγορών, καθώς στην Φραγκφούρτη ο DAX διορθώνει προς τις 6.1 μονάδες, ενώ απώλειες έως 0,5% διορθώνουν FΤSE 100 και CAC. Αντιθέτως είναι κάπως καλύτερη η κατάσταση σε χρηματιστήρια της καλούμενης ΄΄ευρωπαικής περιφέρειας΄΄ χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει, πως οι επιθέσεις δεν θα συνεχιστούν.

Από τις μετοχές του 20άρη εκτός από ΑΤΕ και ΤΤ, που φαίνεται να ελκύουν το ενδιαφέρον και βραχυπρόθεσμων παικτών, μεταβλητότητα που χρήζει αναφοράς παρουσιάζει η Marfin Popular που θα πρέπει να κρατήσει τα 1,54 ευρώ, ο ΟΤΕ στα 5,42 ευρώ.

Από τις… χαμηλότερες κατηγορίες το…fast tracking δείχνει να λειτουργεί για τον Βωβό (στα 2,45 ευρώ), ενώ στα 2,81 ευρώ διαμορφώνεται η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής. Στα 0,40 ευρώ η μετοχή της Vell Group, στα 1,07 ευρώ η μετοχή του Παρνασσού που συνεχίζει με 9,2% στα 1,07 ευρώ.

Δεδομένης της συγκυρίας και της…κατάντιας της αγοράς θα λέγαμε πως τουλάχιστον σήμερα- και μέχρι τώρα- επιχειρείται να δημιουργηθεί κάποιο ενδιαφέρον και σε άλλες 2-3 μετοχές του FΤ 20, πέραν της Εθνικής, ενώ στα μικρομεσαία σε 4-5 επιμέρους περιπτώσεις σημειώνεται κάτι ανάλογο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v