Κλίμα αισιοδοξίας στη Σοφοκλέους

Ευρώπη και Σοφοκλέους με θετικό πρόσημο. Όλοι οι τίτλοι του 20άρη κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ επιλεκτικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται σε μεσαία-μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Εντυπωσιακή η Forthnet.

Χρηματιστηριακό σχόλιο που προσομοιάζει αρκετά με τη γνωστή ταινία «Καταδίωξη στους δρόμους της Αθήνας», καθώς ο γράφων υφίσταται ανελέητο κυνηγητό από τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ…

Εν πάσει περιπτώσει, από το προσυνεδριακό σχόλιο η στήλη αναφερόταν σε τουλάχιστον ανοδικό ξεκίνημα, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται τόσο από την εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών όσο και από αυτή του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας (έχει κινηθεί σε ένα εύρος περίπου 28 μονάδων με χαμηλό τις 1.247,66 μονάδες και υψηλό τις 1.275,05 μονάδες) και βρίσκεται στις 1.271,45 μονάδες με κέρδη 2,39%, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ και η αναλογία των μετοχών που έχουν κάνει ήδη συναλλαγές διαμορφώνεται περίπου στο 7 προς 1.

Εκτός 20άρη, αξιοπρόσεκτη κίνηση από Σωληνουργεία Κορίνθου, Υγεία, ΓΕΚ Τέρνα, Άβαξ, Βωβό, Intracom, όμως σαφώς εντυπωσιακότερη όλων η κίνηση της Forthnet που για μια ακόμα συνεδρίαση βγάζει επιθετικούς αγοραστές.

Καταπράσινο το ταμπλό του 20άρη, καθώς το σύνολο των μετοχών που τον απαρτίζουν κινείται με θετικό πρόσημο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Τιτάν και κατά δεύτερο λόγο Coca Cola, Μυτιληναίος και Jumbo κινούνται με μάλλον χαμηλές συναλλαγές, ενώ από πλευράς μέχρι στιγμής αποδόσεων και με κέρδη μεγαλύτερα του 5% κινούνται Alpha Bank και Eurobank, και του 4% Αγροτική, Εθνική, ΤΤ και Ελλάκτωρ.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης και κυρίως για το κλείσιμο να είναι αυτό κοντά στο υψηλό ημέρας, με αυξημένες συναλλαγές, καθώς θα δώσει θετικές παρακαταθήκες για τις συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας, οι οποίες θα επιχορηγηθούν και από σημαντικό “short covering”.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v