Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπία με παλαιά (και νέα) μέτωπα ανοικτά

Διιστάμενες οι θέσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Alpha-Eurobank. Σε εξέλιξη μαραθώνιος επαφών του Λ. Παπαδήμου εν όψει PSI και νέου πακέτου. Kέρδη για ΕΤΕ. Μικρή άνοδο για Γ.Δ. Aναστολή διαπραγμάτευσης για Alpha-Eurobank.

Αποκλίνοντες δρόμους φαίνεται πως παίρνουν η Alpha και η Eurobank και αυτό αποτυπώνεται προσώρας και χρηματιστηριακά στο ταμπλό. Βασικοί δείκτες και μετοχές έχουν σχετικά ισορροπήσει τα τελευταία 30΄-45΄, μετά τον εύλογο αρχικό αιφνιδιασμό της πλειονότητας κυρίως των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Σε σχετικό θέμα του euro2day.gr προσεγγίζονται αναλυτικά οι διαφωνίες των δύο πλευρών για τη συνένωση, ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται όχι μόνο για τις εξελίξεις στους δύο ομίλους αλλά και έμμεσα για άλλους και ευρύτερα για τον κλάδο.

Ακόμα είναι πρώιμο να ειπωθεί οτιδήποτε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χ.Α. προχωρούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο τραπεζικών μετοχών. Το μέτωπο Alpha - Eurobank είναι το… δέντρο, αλλά οι επαφές του Λ. Παπαδήμου στο πλαίσιο της συνόδου το… δάσος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, χθες στις Βρυξέλλες, ενώ για σήμερα το μεσημέρι αναμενόταν να γευματίσει με τον επίτροπο Olli Rehn. Πολλά και για το PSI και για το περιβόητο πλέον πακέτο νέων μέτρων θα εξαρτηθούν από αυτές τις επαφές.

Στα του χρηματιστηρίου και πάλι, ο FTSE 20 κινείται υψηλότερα των 305 μονάδων, έχοντας για χαμηλό ημέρας τις 302,5 μονάδες. Με την Alpha Bank στο εύρος του 1,100-1,360 ευρώ, τουλάχιστον μέχρι λίγο πριν από τις 13:00, οπότε εφαρμόστηκε η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Για τη Eurobank το μέχρι πριν από λίγο εύρος ήταν στο 0,759-0,919 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, μετά την αρχική αντίδραση, ισορροπεί πέριξ των 2,350 ευρώ, ενώ υψηλότερες τιμές σημειώνονται για Τράπεζα Πειραιώς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τράπεζα Κύπρου και Marfin Popular Bank. Έως τα 13,80 ευρώ αντέδρασε η μετοχή της Coca Cola Τρία Έψιλον κι έως τα 7,32 του ΟΠΑΠ.

Η αξία των συναλλαγών μετά τις 13:00 - 13:10 περιορίστηκε αισθητά, με συνέπεια να μην ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, καθώς σημαντικό μέρος του βραχυπρόθεσμου παιχνιδιού φαίνεται να παγώνει.

Περίπου την ίδια ώρα, το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,3121 δολάριο, ο χρυσός στα 1.721,98 δολ. ανά ουγκιά και το brent στα 111,18 δολάρια ανά βαρέλι. Μικρές απώλειες για τον DAX, που υποχωρεί στις 6.474 μονάδες, μεγαλύτερες για τον FTSE 100 και τον CAC 40, οι οποίοι διορθώνουν στις 5.685 και στις 3.285 μονάδες αντίστοιχα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v