XA: Αντίδραση με ΟΠΑΠ, 3Ε, Folli

Στα επίπεδα των 190 μονάδων κινείται ο Ftse 20 καθώς η Εθνική υποχωρεί έως το 1,15 ευρώ. Κέρδη σημειώνει oι ΟΠΑΠ, 3Ε και δευτερευόντως οι Folli, ΕΛΠΕ, ΜΕΤΚΑ, ΜΟΗ. Mαζεύτηκαν οι απώλειες σε ΕΤΕ, Αlpha, EFG.

Περί τα 20΄-25΄ άντεξε η Εθνική Τράπεζα, που μετά τις 11.00 υποχώρησε σταδιακά έως το 1,13 ευρώ.

Αναμενόμενες οι αυξημένες ρευστοποιήσεις και η πίεση, με περισσότερο από 1,6 εκατ. τεμάχια να αλλάζουν χέρια και με διαδοχικά φράγματα να τίθενται έως το 1,10 ευρώ. Κρίσιμη, πολύ κρίσιμη, η υπεράσπιση του 1,10 ευρώ, κάτι που θεωρούμε βέβαιο πως γνωρίζουν οι άνθρωποι της Εθνικής.

Δεδομένης της πίεσης που αργά ή γρήγορα θα δεχόταν η ΕΤΕ, προεξοφλήθηκε από νωρίς η προσπάθεια αντίδρασης μέσω άλλων δεικτοβαρών τίτλων, ώστε να κρατηθεί ο Γενικός Δείκτης στο εύρος των 510-515 μονάδων και πέριξ των 185 ο Ftse 20.

Η πλέον έτοιμη, και από τεχνικής πλευράς, δεικτοβαρής μετοχή του 20άρη είναι σε αυτήν τη φάση του ΟΠΑΠ. Έως τα 4,12 ευρώ αντέδρασε ο τίτλος του Οργανισμού με συναλλαγές αξίας 1,2 εκατ. ευρώ.

Προσπάθεια ανάσχεσης της διορθωτικής τάσης επιχειρείται και στην Coca Cola 3Ε κι η τιμή διαμορφώνεται μεταξύ των 12,41 και των 12,65 ευρώ.

Στον τραπεζικό κλάδο όμως μέτριες ρευστοποιήσεις και ήπιες πιέσεις δέχονταν στα πρώτα 50΄ Alpha Bank, Eurobank ενώ η Πειραιώς διόρθωνε έως το 0,206 ευρώ.

Στον σημερινό Εκηβόλο έχουμε ανεβάσει σχετικά διαγράμματα (από την ομάδα ανάλυσης της eZMarket), όπου αποτυπώνονται η απόκλιση της ΕΤΕ από τις Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς αλλά και η συμπεριφορά του τραπεζικού δείκτη.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη αντιδρούν Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Μέτκα, Jumbo και Τράπεζα Κύπρου. Αφήνουμε τελευταία τη Folli Follie καθώς με ισχυρή εντολή αγοράς ενισχύεται έως 8,66% στα 4,39 ευρώ.

Ενδιαφέρουσα, από τεχνικής πλευράς, η απόκλιση της τάσης μεταξύ της Μέτκα και του Μυτιληναίου.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση με βάση την κινητικότητά τους σε απόλυτο αριθμό κομματιών «διασώζονται» Intralot, Intrakat, αλλά και MLS, ΓΕΚ Τέρνα και Αττικής. Οι πρώτες δύο ενισχύονται κι οι υπόλοιπες τρεις σημειώνουν πτώση, με τη ΓΕΚ Τέρνα να υποχωρεί εκ νέου προς το 0,495 ευρώ.

Στις ευρωπαϊκές αγορές επικρατεί ήπια ανοδική τάση σε Φρανκφούρτη, Μιλάνο αλλά σημαντικές πιέσεις δέχεται ο IΒEX στη Μαδρίτη. Μάλιστα η κατά 2,58% διόρθωση του χρηματιστηρίου της Μαδρίτης φαίνεται πως επηρεάζει αρνητικά και τη Λισαβόνα, καθώς διορθώνει κατά περίπου 1,10%.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αγορές, συνεχίζεται η υποχώρηση στο πετρέλαιο (έως τα 87,75 δολάρια ανά βαρέλι) και του χρυσού (έως τα 1.559,75 δολάρια ανά ουγκιά), ενώ το ευρώ επιχειρείται να αντιδράσει μετά και την τελευταία βύθισή του προς το 1,2386 δολάριο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v