Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2013

Ιατρικό: «Ασκήσεις ισορροπίας» ενόψει δημόσιας πρότασης

Ιατρικό: «Ασκήσεις ισορροπίας» ενόψει δημόσιας πρότασης

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Αθηνών εξάντλησε τη χρονική προθεσμία και υπέβαλε τελικά την έκθεσή του γύρω από τη δημόσια πρόταση που υπέβαλε ο βασικότερος μέτοχός του (οικογένεια Αποστολόπουλου).

Η σημασία που είχε η συγκεκριμένη έκθεση έγκειται στο ότι παρουσία στο Δ.Σ. έχει και ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εισηγμένης, ο γερμανικός όμιλος Asklepios.

H ουσία είναι πως το Δ.Σ. δεν εξέφρασε ξεκάθαρη θέση γύρω από τη δημόσια πρόταση. Συγκεκριμένα:

α) Τη θεώρησε νομότυπη.

β) Μίλησε για τίμημα που είναι «εντός των ορίων του εύρους τιμών που υπολογίστηκαν βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων μεθοδολογιών».

γ) Από την άλλη πλευρά, διευκρίνισε πως «η παρούσα αιτιολογημένη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας δεν συνιστά ούτε δύναται να εκληφθεί είτε ως προτροπή ή αποτροπή των μετόχων είτε ως σύσταση ή συμβουλή προς τους μετόχους για την αποδοχή ή την απόρριψη της δημόσιας πρότασης ούτε για την πραγματοποίηση οποιωνδήποτε συναλλαγών επί κινητών αξιών εκδόσεως της εταιρείας ή και του προτείνοντος».

Με άλλα λόγια, το Δ.Σ. προχώρησε σε μια μάλλον διπλωματική απάντηση, η οποία ούτε εκθέτει τον προτείνοντα βασικότερο μέτοχο, αλλά ούτε και δεσμεύει ηθικά τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο για το ποια στάση θα ακολουθήσει κατά τη δημόσια πρόταση.

ΥΓ.: Στην αγορά κυκλοφορεί πως ο Asklepios δεν θα πουλήσει, αλλά στη συνέχεια θα συνδράμει προκειμένου να βγει η εισηγμένη από το Χ.Α. Ωστόσο, όλα αυτά αποτελούν φήμες και επίσης αν κάποιος πάρει χαρτί και μολύβι, θα δει πως ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση ο δρόμος προς την έξοδο από το Χ.Α. δεν είναι εύκολος (περισσότερα στο σχετκό δημοσίευμα του Euro2day.gr).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v