Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 10 2006

Axon: Πώληση οικοπέδου και τα έσοδα εις... υγείαν

H κατά 75% θυγατρική της Axon Συμμετοχών Νέος Εγκέφαλος έχει συγκαλέσει για σήμερα γενική συνέλευση με θέμα την πώληση ακινήτου της.

Όλα δείχνουν ότι αγοραστής έχει βρεθεί, και μάλιστα ότι από τη συγκεκριμένη συναλλαγή θα προκύψουν για τον εισηγμένο όμιλο λογιστικά κέρδη αρκετών εκατ. ευρώ και φυσικά μια υψηλότερη ταμειακή εισροή.

Πού θα αξιοποιηθούν όμως τα χρήματα αυτά; Όπως φαίνεται στον κλάδο της Υγείας (όπως και ένα μεγάλο τμήμα εκείνων που θα προκύψουν από τη δρομολογούμενη αύξηση κεφαλαίου της Euromedica).

Σε έναν κλάδο όπου ο όμιλος Axon φέρεται να σχεδιάζει πολύπλευρη επέκταση, η οποία περιλαμβάνει από την ίδρυση μικρών διαγνωστικών κέντρων σε προάστια της Αθήνας και του Πειραιά, μέχρι και –ίδρυση ή/και εξαγορά- κλινικών στην Αττική (η υπόθεση Ιασώ αποτελεί πλέον παρελθόν).

Κάποιοι παράγοντες του κλάδου, βέβαια, βλέποντας τα φιλόδοξα επεκτατικά ανοίγματα γνωστών ομίλων στον χώρο της Υγείας (Marfin, Ιατρικό, Euromedica, Ιασώ) φοβούνται ότι ενδέχεται να δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα υπερπροσφοράς κλινών, όπως είχε συμβεί και προ τετραετίας.

Με μια προσεκτική όμως ματιά, μάλλον θα αποδειχτεί ότι έχουν άδικο.

Όχι μόνο γιατί πιθανότατα κάποια από τα επενδυτικά σχέδια θα μείνουν ”στα χαρτιά”, αλλά και γιατί οι τρέχουσες κινήσεις είναι κατά κανόνα προσεκτικότερες από το παρελθόν.

Κυρίως αποσκοπούν στο να ”πιάσουν” νέες γεωγραφικές περιοχές και να καλύψουν εξειδικευμένες νοσοκομειακές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v