Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 6 2014

Οι καυτές παραιτήσεις στο ΥΠΟΙΚ και η «ουρά» τους

Οι καυτές παραιτήσεις στο ΥΠΟΙΚ και η «ουρά» τους

Δύο αποχωρήσεις από καίρια πόστα του υπουργείου Οικονομικών γνωστοποιήθηκαν την Τετάρτη τροφοδοτώντας τη σεναριολογία για τις πραγματικές αιτίες τους.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Λογιστικής Πιστοποίησης και Ελέγχων, Απόστολος Ρεφενές, έστειλε επιστολή μέσω της οποίας δήλωσε πως δεν θα συνεχίσει στο υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το πρόσωπο που με τις κινήσεις του στο θέμα της φορολόγησης των επενδυτικών προϊόντων σήκωσε θύελλα αντιδράσεων το προηγούμενο διάστημα.

Με την επιστολή του, αυτή, μάλιστα σημειώνει:«Ο ίδιος ενημέρωσα τον υπουργό ότι μετά από 5 χρόνια έργου στην ΕΛΤΕ σε 2 συνεχείς θητείες και άψογη συνεργασία με 4 υπουργούς δεν επιθυμώ νέα θητεία ως πρόεδρος της ΕΛΤΕ». Ωστόσο η κριτική για τα πεπραγμένα του αναφορικά με φορολόγηση των επενδυτικών προϊόντων είναι γνωστή, ενώ σε ερώτηση στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έκανε λόγο για τεράστια σύγκρουση συμφερόντων υποστηρίζοντας ότι «αναλαμβάνει προσωπικά ο ίδιος συμβουλευτικές εργασίες σε εταιρείες που ελέγχονται από τους εποπτευόμενους σε αυτόν ορκωτούς ελεγκτές».

Χθες επίσης έγινε γνωστό πως βγαίνει στη σύνταξη ο προϊστάμενος του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, Ευάγγελος Χασάπογλου.

Πληροφορίες που διέρρευσαν έφεραν τον κ. Χασάπογλου λίγο έως πολύ να οδηγείται σε παραίτηση μετά τις «περιορισμένες» επιδόσεις του Κέντρου στην υπόθεση ελέγχου των εμβασμάτων εξωτερικού. Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, όμως, έλεγαν ότι «απλώς ο άνθρωπος επέλεξε να βγει στη σύνταξη».

Παρ' όλα αυτά κακές γλώσσες της Καραγιώργη Σερβίας υπενθύμιζαν ότι οι ολοκληρωμένοι έλεγχοι των φορολογουμένων που έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό δεν ξεπερνούν τους 50 από μία λίστα με χιλιάδες ονόματα...

ΥΓ.: Τα αφτιά της στήλης έπιασαν και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεν πρέπει να αποκλείεται νέα σκούπα φορολογικών διατάξεων μάλλον... θετικού χαρακτήρα μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από την τελευταία φορολογική μεταρρύθμιση και εν όψει εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v