Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 25 2014

Ψάρια: Τι... ΔΕΝ είπε χθες ο Γιάννης Στεφανής

Ψάρια: Τι... ΔΕΝ είπε χθες ο Γιάννης Στεφανής

Αξιοσημείωτη η χθεσινή παρέμβαση του διευθύνοντος συμβούλου των Ιχθυοτροφείων Σελόντα Γιάννη Στεφανή, με στόχο την ενημέρωση των μετόχων. Τώρα γιατί συχνά χρησιμοποίησε ξένους όρους και μάλιστα με αρκτικόλεξα(!) είναι ένα άλλο θέμα.

Αναφέρθηκε λοιπόν σε μια σειρά κινήσεων που η εταιρεία του έκανε τα τελευταία χρόνια. «Χωρίς κομπασμούς και μεγαλοστομίες δίνουμε δείγμα γραφής για την αναδιάρθρωση του κλάδου, και όχι μόνο».

Επίσης, σημείωσε «πιστεύω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η κρισιμότητα της κατάστασης και η σημασία του κλάδου δεν επιτρέπουν μικροψυχίες», γι' αυτό και έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται μια σειρά διαθέσιμες μεθόδους-εργαλεία.

Και τέλος, δήλωσε πως οι τράπεζες διαθέτουν πλέον «αξιόλογη γνώση των τεκταινομένων» και ότι «η Σελόντα, σαν ήρεμη, αξιόπιστη και συνεπής δύναμη υποσχέθηκε στο τραπεζικό σύστημα ότι θα συμπαρασταθεί ενεργά στην αναδιάρθρωση του τόσο σημαντικού κλάδου και το έκανε πράξη, χωρίς ναι μεν, αλλά».

Εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τίποτε από τα παραπάνω, ωστόσο στην παρέμβασή του ο κ. Στεφανής δεν αναφέρθηκε σε κάποια πράγματα, όπως:

Πρώτον, αναδιαρθρώσεις γίνονται συνήθως όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά. Ο κ. Στεφανής λοιπόν δεν εξήγησε γιατί η εταιρεία του βρέθηκε με αρνητικά ίδια κεφάλαια και σε αδυναμία να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ευθύνεται η διοίκηση της εισηγμένης (ο ίδιος δηλαδή) και κατά πόσον;

Δεύτερον, ανέφερε για το Linnaeus Fund ότι «σπατάλησε σημαντικούς πόρους (65 εκατ. ευρώ) ενός σωστού οράματος με λάθος τρόπο. Η στρατηγική και οι τακτικές κινήσεις που ακολούθησε δημιούργησαν πολλές αντιθέσεις». Προφανώς το Linnaeus Fund έχασε πολλά λεφτά, ωστόσο σημαντικό ποσοστό των χαμένων κεφαλαίων του το «σπατάλησε» στην αγορά μετοχών Ιχθυοτροφείων Σελόντα, της οποίας ο ίδιος ο κ. Στεφανής ήταν βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος.

Και τέλος, ο κ. Στεφανής δεν απάντησε στο γιατί το management της προβληματικής εταιρείας του εισπράττει «αμοιβές golden boys», τώρα που -όπως δηλώνει- «ο αντίπαλος πρέπει να είναι πλέον η Τουρκία και η διείσδυσή της στις αγορές»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v