Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 4 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ και η «διαφάνεια»

Το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ και η «διαφάνεια»

Οποιος επισκεφτεί τον δικτυακό τόπο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων θα διαπιστώσει πως ως δια μαγείας, αφού επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε, εξαφανίστηκε από τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων το όνομα του κ. Γρηγόρη Δούνη, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ο κ. Δούνης δεν είναι πλέον διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, που διαχειρίζεται περί τα 75.000 κρατικά ακίνητα, αφού αντικαταστάθηκε πρόσφατα, επίσης χωρίς να εκδοθεί καμία ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ, η διοίκηση του οποίου ορκίζεται καθημερινά στη διαφάνεια.

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ αποχαιρέτισε χθες το προσωπικό της εταιρείας, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επισήμως ο αντικαταστάτης του. Οπως έχει γράψει προ ημερών το Euro2day.gr τη θέση του καταλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αβραάμ Γούναρη.

Ο κ. Δημητρίου δεν έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα στην ΕΤΑΔ αν και χθες κυκλοφορούσε στους διαδρόμους πως θα πιάσει δουλειά αυτές τις ημέρες. Πιθανώς ο νέος επικεφαλής θα ασχοληθεί και με τις καταγγελίες περί οικογενειακών διορισμών στην εταιρεία τα τελευταία χρόνια, που αποκάλυψε προ ημερών το Euro2day.gr

Οσοι παρακολουθούν το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υποστηρίζουν πως οι αλλαγές προσώπων χωρίς επίσημες ανακοινώσεις είναι καθεστώς στο ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο προ μηνών τοποθετήθηκε νέος μέλος στο Δ.Σ. «στα μουλωχτά». Πρόκειται για τον κ. Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη, αεροναυπηγό μηχανικό με πλουσιότατη εμπειρία στην κατασκευή και παρακολούθηση μεγάλων έργων στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Φαίνεται πως στην κυβέρνηση θεωρούν ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ή ο επικεφαλής της ΕΤΑΔ, που συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων για πώληση ή αξιοποίηση κρατικής περιουσίας αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν είναι θέμα που πρέπει να απασχολεί τους πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v