Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 30 2014

To short covering και τα μεγάλα κέρδη ξένου επενδυτή

To short covering και τα μεγάλα κέρδη ξένου επενδυτή
Τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο μποναμά εξασφάλισε η χθεσινή συνεδρίαση σε μεγάλο ξένο επενδυτή, καθώς έκλεισε με αξιοσημείωτα κέρδη ανοικτές θέσεις πώλησης στον FTSE 25.

Το ξένο fund πήρε το στοίχημα ότι η Βουλή δεν θα αναδείξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από νωρίς ανοίγοντας short θέσεις, τακτική που συνέχισε και στις ανοδικές συνεδριάσεις πριν τις αργίες των Χριστουγέννων.

Η τακτική του δικαιώθηκε χθες.

Η συνεδρίαση άνοιξε με τους επενδυτές –κυρίως τους εγχώριους- να πωλούν άρον άρον μετοχές. Το συμβόλαιο του 25άρη βρέθηκε πολύ γρήγορα να καταγράφει μεγάλη πτώση, με το discount να φθάνει σύντομα σε αξιοσημείωτα επίπεδα. Το ξένο fund έκλεισε μεγάλο μέρος των ανοικτών θέσεων πώλησης συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάκτηση των απωλειών που κατέγραφε το ΧΑ.

Υπολογίζεται ότι έκλεισαν τουλάχιστον 5 χιλιάδες συμβόλαια κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Θα φανεί σήμερα βέβαια αν άνοιξαν νέες...

ΥΓ: Η ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου καθήλωσε χθες στα γραφεία τους αρκετούς ξένους διαχειριστές που έχουν Ελλάδα. Άλλες χρονιές τέτοιες ημέρες απολάμβαναν τις διακοπές τους στα χειμερινά θέρετρα. 

ΥΓ ΙΙ: Και χθες υπήρξαν αγορές από μακροπρόθεσμου ορίζοντα επενδυτές. Ποντάρουν ότι από τις εκλογές είτε θα προκύψει κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. είτε κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ που θα ακολουθήσει όμως μια συντεταγμένη σκληρή διαπραγμάτευση με την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v