Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 25 2015

Απορρίμματα: Βρήκαμε μοντέλο, ψάχνουμε τα χρήματα!

Απορρίμματα: Βρήκαμε μοντέλο, ψάχνουμε τα χρήματα!

Θέμα ημερών είναι η υπογραφή της πρώτης σύμβασης στη διαχείριση απορριμμάτων με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΑΔΥΜΑ, της διαδημοτικής επιχείρησης στη Δυτική Μακεδονία προκειμένου να δώσει την τελευταία έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης ΣΔΙΤ με τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ για την κατασκευή και διαχείριση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων.

Λίγο πιο πίσω πάει η σύμβαση ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που πρόκειται να υπογράψει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, καθώς υπήρξε νέος γύρος προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), αυτήν τη φορά για την περιβαλλοντική μελέτη του έργου. Οι αποφάσεις αναμένονται εντός εβδομάδων και στελέχη της αγοράς θεωρούν πως θα είναι θετικές για την υπογραφή της σύμβασης

Η κοινοτική επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Corina Cretu, που βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα, υποστήριξε πως η Κομισιόν δεν προτίθεται να χρηματοδοτεί κατά 100% επενδύσεις σε διαχείριση απορριμμάτων και παρέπεμψε στο μοντέλο των ΣΔΙΤ.

Ενα πρόσφατο παράδειγμα, όπως τονίζουν οι κοινοτικοί αξιωματούχοι, είναι το έργο ΣΔΙΤ στο Πόζναν της Πολωνίας, όπου η συνολική επένδυση ήταν 229 εκατ. ευρώ και η κοινοτική συνδρομή περιορίστηκε στα 82 εκατ.

Οι ίδιοι παράγοντες υποστηρίζουν πως όσοι στην κυβέρνηση μιλούν «για νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων», πρέπει ταυτόχρονα «να αναζητήσουν και τα σχετικά κονδύλια»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v