Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 12 2016

Σφηνάκια για Alpha-ΒlackRock και ΕΤΕ NBGI

Σφηνάκια για Alpha-ΒlackRock και ΕΤΕ NBGI

ALPHA: Οι τελευταίες ανακοινώσεις της BlackRock Inc. αναφορικά με τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank προκάλεσαν έκπληξη στην αγορά.

Η έκπληξη δεν αφορά στην απόφαση του μεγαλύτερου παγκοσμίως αμερικανικού διαχειριστή κεφαλαίων να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στην εγχώρια τράπεζα, αλλά στην επιλογή του χρηματοπιστωτικού μέσου που επελέγη.

Στην ανακοίνωση της 11ης Απριλίου, όπου η BlackRock κατέχει πλέον έμμεσα το 5,28%, ο αριθμός μετοχών αυξήθηκε στις 69.471.583 από 69.437.171 μετοχές προγενέστερα. Το στοιχείο που άλλαξε όμως πρωτίστως και προήλθε η μεταβολή είναι η απόκτηση χρηματοπιστωτικών μέσων, δηλαδή παραστατικών τίτλων ή επί το γνωστότερο warrants, που αντιστοιχούν σε δικαιώματα ψήφου 2.836.277.

Με βάση τον πολλαπλασιαστή 0,1481736614, ο οποίος αναπροσαρμόστηκε για την πρόσφατη ΑΜΚ της τράπεζας για το reverse split 50:1, η BlackRock Inc. πρέπει να αγόρασε περίπου 19 εκατ. warrants και αυτό εξηγεί ίσως τις αυξημένες συναλλαγές που έχουν σημειωθεί από τις αρχές Απριλίου.

 

ΕΤΕ NBGI: Μετά τη συμφωνία για την πώληση του 100% των funds που διαχειρίζεται η NBGI στις Deutsche Bank Private Equity και Goldman Sachs Asset Management έναντι τιμήματος 288 εκατ. ευρώ, ο όμιλος της Εθνικής προέβη σε αξιολόγηση της αναγνωρισθείσας υπεραξίας.

Από την αξιολόγηση προέκυψε ζημία απομείωσης 106 εκατ. ευρώ, που εγγράφηκε στην απελθούσα χρήση. Σε επίπεδο μητρικής, η ζημία απομείωσης ανήλθε σε 131 εκατ. ευρώ.

Απομείωση της υπεραξίας της NBGI διενεργήθηκε και το 2014, ύψους 58 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v