Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 13 2016

H Intralot, οι πωλήσεις θυγατρικών και το χρέος

H Intralot, οι πωλήσεις θυγατρικών και το χρέος

Μπορεί να ναυάγησε, όπως όλα δείχνουν, η διαπραγμάτευση με εταιρεία του ομίλου Scientific Games για την πώληση μειοψηφικού πακέτου της Intralοt USA, της θυγατρικής της Intralοt στις ΗΠΑ, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Κεραστάρης είναι περισσότερο ευδιάθετος τελευταία.

Στην αγορά τυχερών παιχνιδιών κυκλοφορεί πως η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού, μετά και τις συνεχείς πωλήσεις θυγατρικών (και μάλιστα εκ των ισχυρότερων), ώστε να καλοπιάσει τους πιστωτές. Το τελευταίο δίμηνο ανακοινώθηκε η πώληση των θυγατρικών σε Ιταλία και Περού, με τη Intralot να διατηρεί ποσοστό 20% στα νέα σχήματα.

Στο τέλος Μαρτίου, ο συνολικός μακροπρόθεσμος δανεισμός της Intralοt ξεπερνούσε τα 716 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ομολογιακό δάνειο ύψους 325 εκατ. ευρώ, που είχε εκδοθεί τον Αύγουστο του 2013 και λήγει τον Αύγουστο του 2018, με κουπόνι 9,75%, για κοινοπρακτικό δάνειο 200 εκατ. ευρώ, που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο του 2014 (από την Intralοt Finance UK Plc. με εγγύηση της μητρικής), διάρκειας τριών ετών (με δυνατότητα παράτασης κατά ένα χρόνο) και κουπόνι που συνδέεται με το Euribor συν περιθώριο 5,5%.

Κουπόνι 6% συνοδεύει ένα ακόμα δάνειο του ομίλου Intralοt, ύψους 250 εκατομμυρίων, που είχε εκδοθεί τον Μάιο του 2014 και σήμερα έχει υπόλοιπο περί τα 230 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v