Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2007

Κυπριακή... ”έξοδος” για τη Ridenco;

Τι γίνεται με τη Ridenco; Η τιμή της μετοχής της από το 1,31 ευρώ την 1η Οκτωβρίου μέσα σε ένα 15νθήμερο έδωσε δύο φορές κορυφή στην περιοχή των 1,60 – 1,64 ευρώ για να βρεθεί την Παρασκευή στο 1,46 ευρώ.

Σημειωτέον ότι η άνοδος της μετοχής ξεκίνησε την ίδια περίπου περίοδο που άρχισε τις αγορές μετοχών η κ. Μ. Καροτσιέρη, σύζυγος του βασικού μετόχου της Ridenco κ. Ρ. Φρανσές.

Η κ. Καροτσιέρη αγόρασε περί τις 300 χιλ. μετοχές της εταιρίας –ίσως και λίγο περισσότερες– σε ένα αξιοσημείωτο -για τα δεδομένα της εταιρίας αλλά και των βασικών μετόχων της- αγοραστικό ”κρεσέντο”.

Οι αγορές από την κ. Καροτσιέρη πυροδότησαν σειρά σεναρίων περί πώλησης ή συγχώνευσης της Ridenco, τα οποία και διαψεύστηκαν επισήμως με ανακοινώσεις της εταιρίας στο Χ.Α.

Σύμφωνα όμως με κάποιους τραπεζικούς κύκλους, η Ridenco φέρεται να εξετάζει μεταφορά έδρας από την Ελλάδα στην Κύπρο, μέσω της συγχώνευσής της με την κυπριακή θυγατρική της, η οποία πρόσφατα εισήλθε στο ΧΑΚ.

Για να γίνει αυτό, όμως, απορροφώσα εταιρία θα πρέπει να είναι η θυγατρική της στην Κύπρο. Κι αυτό σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. θα διακοπεί.

Ή μήπως όχι;

Υ.Γ.: Η θυγατρική είναι η Woodland στην Κύπρο, στην οποία πρόσφατα μεταβιβάστηκε το ποσοστό 10% που κατείχε η μητρική στα Αττικά Πολυκαταστήματα.

Στη συγκεκριμένη θυγατρική η Ridenco κατέχει ποσοστό... 90%!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v