Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 6 2008

Τράπεζες: Προσοχή στην... ούγια!

Το πρώτο ”crash test” του δυνατού story της, δηλαδή των τραπεζικών κερδών, θα ξεκινήσει για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά την επόμενη εβδομάδα.

Πρώτα η EFG Eurobank και μετά η Τράπεζα Πειραιώς θα εκδώσουν αποτελέσματα δ΄ τριμήνου 2007. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολύ δυνατά αποτελέσματα και θα προκαλέσει έκπληξη αν όντως δεν είναι έτσι.

Ο πρώτος... κίνδυνος έγκειται στο να βγουν ”in line” ή και λίγο καλύτερα τα αποτελέσματα, που θα δικαιολογούν μεν το premium με το οποίο διαπραγματεύονται οι ελληνικές τράπεζες έναντι των ευρωπαϊκών, ενδέχεται όμως η αγορά να μην τους δώσει ιδιαίτερη σημασία.

Σε περιόδους μεγάλης αβεβαιότητας σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι, άλλωστε, μετράει περισσότερο η ”αίσθηση” για τα κέρδη του 2008 απ’ ό,τι η... σιγουριά για τα καλά κέρδη του 2007, τα οποία εν μέρει (αν όχι απολύτως) είναι ενσωματωμένα και στις τιμές.

Ως εκ τούτου, οι τηλεδιασκέψεις που θα ακολουθήσουν της δημοσίευσης αποτελεσμάτων (και το στίγμα που θα δώσουν στη διάρκειά τους οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών) αναμένεται να καθορίσουν τη στάση των μεγάλων ξένων πολύ περισσότερο απ’ ό,τι τα ίδια τα αποτελέσματα!

Το... κερασάκι φέτος μάλλον θα το βάλουν οι αναλυτές με αυτά που θα γράψουν επ’ αφορμή και της ανάλυσης των αποτελεσμάτων.

Οπότε, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στη λεπτομέρεια, ή αν προτιμάτε στην... ούγια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v