Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2017

Σφηνάκια για Ερρίκος Ντυνάν, Νίκα και Γιούλα

Σφηνάκια για Ερρίκος Ντυνάν, Νίκα και Γιούλα

ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ: Ενισχύθηκε το management της εταιρείας με την προσθήκη του έμπειρου κ. Θ. Χαραμή, που ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή και Διοικητικού Διευθυντή.

Σύντομα η Πειραιώς θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για το τι θα κάνει με την ΗΜΙΘΕΑ, εταιρεία που ελέγχει το Ερρίκος Ντυνάν.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα προχώρησε, σε δύο φάσεις, στη μετοχοποίηση δανείων 81,6 εκατ. ευρώ.

 

ΓΙΟΥΛΑ: Στις 27 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η συναλλαγή εξαγοράς περίπου του 85% της παραγωγικής δραστηριότητας της υαλουργίας Γιούλα από τον πορτογαλικό όμιλο ΒΑ Vidro . 

Πρόκειται για τις θυγατρικές σε Ρουμανία (Stirom Bucuresti), Βουλγαρία (Drujba Glassworks) και την εν Ελλάδι δραστηριότητα. Στη Γιούλα θα παραμείνει η δραστηριότητα στην Ουκρανία και η μονάδα επιτραπέζιων ειδών γυαλιού στη Βουλγαρία.

Από τη συναλλαγή θα γράψουν κέρδη οι Eurobank και Εθνική Τράπεζα ως κάτοχοι μετοχών της Γιούλα, όπως και η Global Finance.

 

ΝΙΚΑΣ: Στο limit up είχαν φθάσει οι ζημίες της Global Finance, πριν αποφασίσει να δρομολογήσει την αποεπένδυσή της από την αλλαντοβιομηχανία Νίκας.

Το καταστατικό του fund που αγόρασε το 2003 τη Νίκας έναντι 60 εκατ. ευρώ προέβλεπε ότι οι απώλειες από μια επενδυτική θέση δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 20% του υπό διαχείριση ενεργητικού, το οποίο ανερχόταν σε 200 εκατ. ευρώ.

Όταν οι ζημίες από τη Νίκας ανήλθαν σε 60 εκατ. ευρώ, η Global σταμάτησε τη χρηματοδότηση της εταιρείας, συμμετέχοντας στην εξεύρεση διάδοχης λύσης (σ.σ. συμμετοχή Chipita και Eurobank στο μετοχικό κεφάλαιο της αλλαντοβιομηχανίας).

Διευκόλυνε δε ως μέτοχος μειοψηφίας την πρόσφατη λύση αναδιάρθρωσης των δανείων της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v