Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2018

Τα καμπανάκια για Euromedica και το pressing Πειραιώς στην ΕΛΒΙΕΜΕΚ

Τα καμπανάκια για Euromedica και το pressing Πειραιώς στην ΕΛΒΙΕΜΕΚ

EUROMEDICA: Καμπανάκια έχουν σημάνει στη Euromedica για την κατάσταση που επικρατεί στη θυγατρική της, Γενική Κλινική Δωδεκανήσου.

Η εταιρεία ελέγχει και λειτουργεί από το 2006 κλινική στη Ρόδο, η οποία είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική μονάδα παροχής υγείας που είναι εγκατεστημένη σε νησιωτικό τουριστικό προορισμό. Παρά την επέκταση των εργασιών της και στον ιατρικό τουρισμό, φέρεται, με βάση όσα καταγγέλλουν εργαζόμενοι και προμηθευτές, να εμφανίζει ταμειακό πρόβλημα

Όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, η μισθοδοσία τους καθυστερεί εδώ και μήνες, ενώ σημαντικές καθυστερήσεις πληρωμών υφίστανται και προμηθευτές. Είναι τέτοια η κατάσταση που τίθεται εν’ αμφιβόλω ακόμη και η σίτιση των ασθενών καθώς η εταιρεία catering απειλεί με διακοπή της τροφοδοσίας, αν δεν πάρει κάποια από τα χρωστούμενα…

Ενώ φέρεται να συμβαίνουν όλα αυτά, επιδεινώνονται και οι σχέσεις μεταξύ διοίκησης και συνεργαζόμενων ιατρών. Ήδη κάποιοι ιατροί που συμμετείχαν στο Διοικητικό της Συμβούλιο αποχώρησαν και έχει προκηρυχθεί έκτακτη γενική συνέλευση για την αντικατάστασή τους…

Ενός κακού μύρια έπονται…

 

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Επενδυτές για την αξιοποίηση των δύο ακινήτων της στη Βοιωτία αναζητεί η διοίκηση της ΕΛΒΙΕΜΕΚ, προκειμένου να αποφύγει το «στενό μαρκάρισμα» της Τράπεζας Πειραιώς (σύνολο δανείων 5,27 εκατ. ευρώ).

Και αυτό γιατί με δεδομένη την πώληση της δραστηριότητας των ΑΠΕ, η εισηγμένη έμεινε με το ακίνητο των Οινοφύτων (προορίζεται για τη δημιουργία μεγάλου εμπορευματικού κέντρου) και του Αγίου Θωμά (άδεια εγκατάστασης μονάδας διαλογής, υποσυσκευασίας και διακίνησης προϊόντων ανακύκλωσης).

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει η διοίκηση της ΕΛΒΙΕΜΕΚ στις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης:

«Η διοίκηση της εταιρίας, έχοντας εξασφαλίσει κάποιο χρονικό διάστηµα ειρηνικών σχέσεων µε την Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία οφείλει σηµαντικά ποσά και τα οποία δεν δύναται, υπό τις παρούσες συνθήκες, να αποπληρώσει, έχει εστιάσει όλες της τις προσπάθειες στην ανάπτυξη των δύο σηµαντικών της ακινήτων τα οποία ευρίσκονται στην περιοχή του Νοµού Βοιωτίας. Λειτουργώντας µε το ελάχιστο απαιτούµενο ανθρώπινο δυναµικό, διατηρώντας τρεις µόνιµα εργαζοµένους και δύο µερικής απασχόλησης, η εταιρεία προσπαθεί να προβάλει και να προωθήσει τα επιχειρηµατικά της σχέδια, ως προς την ανάπτυξη των ακινήτων της.

Με δεδοµένο ότι οι τρεις βασικοί µέτοχοι, οι οποίοι κατέχουν το 89,64% της εταιρείας, δεν φαίνονται διατεθειµένοι να εισφέρουν χρήµατα για την υλοποίηση οποιουδήποτε επενδυτικού σχεδίου, η µετοχή της εταιρείας δεν παρουσιάζει καµία εµπορευσιµότητα και είναι αµετακίνητη στην ίδια τιµή, χωρίς καµία συναλλαγή για πολλούς µήνες, η µόνη δυνατότητα υλοποίησης κάποιας επιχειρηµατικής κίνησης είναι µέσω της ανεύρεσης κάποιου επενδυτή / developer.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η διοίκηση της εταιρίας κατευθύνει όλη της την προσπάθεια στην αναζήτηση επενδυτών. Πραγµατοποιεί συνεχείς επαφές και συναντήσεις µε κάθε ενδιαφερόµενο επενδυτή, βελτιώνει τις παρουσιάσεις της και τα επιχειρηµατικά της σχέδια και ευελπιστεί ότι όλες οι παραπάνω ενέργειες, µαζί µε την προοπτική βελτίωσης της οικονοµίας και του επενδυτικού κλίµατος στη χώρα, θα φέρουν σύντοµα κάποιο αποτέλεσµα.

Προς το παρόν όµως δεν υπάρχει κάποια θετική έκβαση των συνοµιλιών, σε βαθµό που να µπορεί να ανακοινωθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v