Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2018

Σφηνάκια για Intertech, FG Europe και Τρία Αλφα

Σφηνάκια για Intertech, FG Europe και Τρία Αλφα

 ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ: Διπλή ικανοποίηση για τις εξελίξεις επικρατεί στην Εριουργία Τρία Άλφα. Πρώτον, η κάποια κινητικότητα στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων οδήγησε σε αύξηση πωλήσεων και -μικρά έστω- κέρδη στο πρώτο μισό του έτους.

Και δεύτερον, η τάση ανάκαμψης που επικρατεί στον χώρο της κτηματαγοράς αναθερμαίνει τις προσδοκίες για εκμετάλλευση του ιδιόκτητου ακινήτου της Νέας Ιωνίας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της εισηγμένης.

 

INTERTECH: Μεγάλη μείωση πωλήσεων (από τα 17,7 στα 9,6 εκατ. ευρώ) και περιορισμένη αύξηση ζημιών (από 366 σε 509 χιλ. ευρώ) εμφάνισε στο πρώτο φετινό εξάμηνο η Intertech.

Και ενώ στη λογιστική κατάσταση εμφανίζεται μια γενικά καλή εικόνα (αναφορά σε «μείωση της έκθεσης σε επίφοβους και ζημιογόνους κλάδους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ναι μεν τη μείωση των πωλήσεων, αλλά ταυτόχρονα την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους από το 13,4% στο 19,8% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο»), ο πρόεδρος της εισηγμένης Δημήτρης Κοντομηνάς προχώρησε στα τέλη του καλοκαιριού σε σημαντικές καρατομήσεις ανώτατων στελεχών.

 

FG EUROPE-TΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Η FG Europe δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματά της και την καθαρή της θέση από τη σαφέστατη υποαξία που έχει η επενδυτική της τοποθέτηση στην Τράπεζα Αττικής.

Αντίθετα, το κονδύλι της προαναφερθείσας υποαξίας (8,165 εκατ. ευρώ) είναι καταχωρισμένο στο ενεργητικό της εισηγμένης («απαιτήσεις εγγυήσεων χρηματοοικονομικών μέσων»), καθώς ο βασικός της μέτοχος Γεώργιος Φειδάκης έχει εγγυηθεί την κάλυψη κάθε ενδεχόμενης ζημίας που θα προκύψει από αποτίμηση χρηματοοικονομικών στοιχείων έως το κόστος κτήσης τους, δηλαδή έως τα 10,167 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v