Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 5 2018

Folli Follie: Στύλωσε τα πόδια στην... καρέκλα ο Τζώρτζης

Folli Follie: Στύλωσε τα πόδια στην... καρέκλα ο Τζώρτζης

Στο σημείο μηδέν παραμένουν οι εξελίξεις όσον αφορά τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie. Οι φωνές που ζητούν την παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου συνεχώς πληθαίνουν, εκείνος ωστόσο εμμένει -προς το παρόν- στη θέση του. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ετσι, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ το ΔΣ της FFG, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε ξανά από τον κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να αποχωρήσει από τη θέση του CEO, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μία σειρά διαδικασιών που σήμερα έχουν φρενάρει εξαιτίας της παραμονής του στη Διοίκηση.

Ο ίδιος όμως δεν δείχνει να συμμερίζεται αυτή την άποψη, εμμένοντας στη δική του θεωρία. Κυκλοφόρησε μάλιστα πως κάποιοι από τους παριστάμενους αισθάνθηκαν ότι άκουγαν σε... προφορική επανάληψη τα όσα εκείνος υποστήριξε στη συνέντευξη που πρόσφατα παραχώρησε στην εφημερίδα Καθημερινή.

Ενα άλλο σενάριο που συζητήθηκε αφορούσε την ένταξη στο ΔΣ της FFG προσώπων αναγνωρισμένου κύρους, μαζί με την έλευση εντεταλμένου συμβούλου, ο οποίος και θα είχε αυξημένες αρμοδιότητες. Αυτό το δεύτερο σενάριο προφανώς είχε τη μορφή της «έσχατης» λύσης. Κατά κάποιο τρόπο, να φύγει... μένοντας ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, με πιο περιορισμένο ρόλο, μήπως και δεχτούν να συμμετάσχουν κάποια αξιόπιστα νέα πρόσωπα. 

Ομως ούτε αυτή η λύση είχε... ευτυχή κατάληξη, λένε οι πηγές της στήλης.

Η διατήρηση της παρούσας προβληματικής κατάστασης πάντως όχι μόνο λειτουργεί ως αντικίνητρο για την κάλυψη των υπόλοιπων κενών θέσεων στο ΔΣ της εταιρείας αλλά καθυστερεί ακόμα περισσότερο τα επόμενα επιβεβλημένα βήματα: σύνταξη αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων, πρόσληψη νέας ελεγκτικής εταιρείας, η οποία και θα αναλάβει τον έλεγχο των νέων καταστάσεων.

Ακόμα και ως προς αυτό το θέμα -εύρεση νέου ελεγκτικού οίκου- η παραμονή του Τζ. Κουτσολιούτσου στο ΔΣ της Folli Follie αποτελεί, όπως προκύπτει, ουσιώδη λόγο μη σύναψης συμφωνίας με καμία από τις "Βig 4" εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v