Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 6 2019

Η Folli Follie και το «γύρω γύρω όλοι» στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η Folli Follie και το «γύρω γύρω όλοι» στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Τη γνωστή σε όλους… κολοκυθιά θυμίζει η σύνταξη έκθεσης ελέγχου που αφορά σε χρηματιστηριακή συναλλαγή του 2016 από βασικό μέτοχο της Folli Follie. Πρόκειται για έκθεση απαραίτητη, ώστε να προχωρήσει χωρίς αναίτιες -και ανεπίτρεπτες- καθυστερήσεις το επόμενο βήμα, που αφορά στο σκάνδαλο Folli Follie και άπτεται των αρμοδιοτήτων της ΕΚ. 

Η ιστορία ξεκινά πριν από λίγες εβδομάδες. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απέστειλε «δικαιώματα ακρόασης» -σε Ελληνες και αλλοδαπό- σχετικά με τις παραποιημένες οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2016 της εισηγμένης.

Παράλληλα, ζήτησε από τη «Διεύθυνση Ελέγχου Συναλλαγών» να συντάξει άμεσα έκθεση ελέγχου σχετικά με την πώληση εκείνων των τεμαχίων FF από τον κ. Κουτσολιούτσο, προκειμένου να τεκμηριωθεί ότι από τη συναλλαγή αυτή προέκυψε για τον ίδιο όφελος. Και αυτό γιατί αν προέκυψε -που όλα δείχνουν πως έτσι έχουν τα πράγματα- στο επόμενο ΔΣ της ΕΚ, πέραν του νέου γύρου προστίμων (αυτή τη φορά για τις οικονομικές καταστάσεις 2016), θα υπάρξει και νέα εξέλιξη: πιθανότατα να έχουμε να κάνουμε με κακούργημα και αυτή τη φορά να σταλεί μηνυτήριος αναφορά κατευθείαν στον εισαγγελέα.

Η αρμόδια, όμως, κατά την ΕΚ (και κατά την κοινή  λογική, εδώ που τα λέμε) Διεύθυνση δήλωσε αρχικά αναρμόδια. Εν συνεχεία, λένε οι πληροφορίες, ζήτησε κάποιες χρονικές παρατάσεις. Αυτές δόθηκαν, τελείωσαν, αλλά… δουλειά δεν έγινε.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την παραπάνω Διεύθυνση κυμάνθηκαν από το «δεν είμαστε αρμόδιοι» έως «ασχολούμαστε με διοικητικά και όχι με ποινικά».

Προς τι οι παρατάσεις που ζητήθηκαν, θα αναρωτηθεί κανείς. Η στήλη δεν έχει απάντηση να δώσει…

Φτάσαμε στο σήμερα: Τη σύνταξη έκθεσης ελέγχου ανέλαβε τελικώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το βαρύ πυροβολικό της ΕΚ, η Διεύθυνση Εισηγμένων Εταιρειών, η οποία σε συνεργασία με λοιπά ανώτατα στελέχη της ΕΚ θα φέρει σε πέρας το έργο και μάλιστα γρήγορα, διότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. 

Χρονικός ορίζοντας ώστε να έχουν τελειώσει όλα τα παραπάνω και να συγκληθεί το ΔΣ της ΕΚ με όλο το παραπάνω υλικό στα χέρια του, στα μέσα Φεβρουαρίου, ο εξαρχής στόχος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v