Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 15 2019

Η Εθνική Ασφαλιστική και η εθελούσια που... δεν τραβάει

Η Εθνική Ασφαλιστική και η εθελούσια που... δεν τραβάει

«Δύσκολα θα πιαστεί ο ανώτατος στόχος της διοίκησης για αποχώρηση εκατό εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής μέσω του προγράμματος εθελουσίας εξόδου που ανακοινώθηκε χθες», εκτιμούν κύκλοι της αγοράς, συμπληρώνοντας:

«Οι παροχές του προγράμματος δεν εντυπωσιάζουν ούτε προς τα πάνω αλλά ούτε και προς τα κάτω. Όπως λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, το πρόγραμμα συμφέρει σίγουρα εκείνους που σκόπευαν να αποχωρήσουν από την eταιρεία σε 2-2,5 χρόνια από σήμερα, ενώ μάλλον δεν συμφέρει όσους θα ήθελαν να παραμείνουν για διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν από μια εταιρεία με προσωπικό γύρω στα 750 άτομα αποχωρήσουν έστω και οι πενήντα (κάπου εκεί εκτιμάται από ορισμένους ότι «θα καθίσει τελικά η μπίλια»), δημιουργείται μια σημαντική πηγή εξοικονόμησης δαπανών σε μακροπρόθεσμη βάση.

Και επίσης αποτελεί ένα ακόμη κίνητρο για τον όποιο μελλοντικό υποψήφιο αγοραστή της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς τη «βρώμικη δουλειά» της μείωσης του προσωπικού θα την έχουν κάνει άλλοι για λογαριασμό του.

ΥΓ: Η δρομολογούμενη πώληση των δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο (όπως όλα δείχνουν θα πωληθεί στο σχήμα που είχε εξαγοράσει το 2016 την Τράπεζα Πειραιώς στη Μεγαλόνησο) δεν συμπεριλαμβάνει την Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v