Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 22 2019

Η Ελλάκτωρ και τα 228 εκατ. από Αυστραλία

Η Ελλάκτωρ και τα 228 εκατ. από Αυστραλία

Εκτός από την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή, στις οποίες είναι γνωστή η παρουσία της Ελλάκτωρ, ποια νομίζετε πως ήταν η τρίτη αγορά από πλευράς εσόδων το 2018;

Δεν ήταν τα Βαλκάνια ούτε η υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά η μακρινή Αυστραλία! Από τη συγκεκριμένη αγορά, ο όμιλος Eλλάκτωρ είχε πέρυσι έσοδα 228 εκατ. ευρώ, δηλαδή λίγο χαμηλότερα από τα 245 εκατ. ευρώ που είχε από τη Μέση Ανατολή.

Τα πολύ μεγάλα έσοδα από την Αυστραλία συνδέονται με τη δραστηριότητα της ΑΚΤΩΡ στον τομέα της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων. Η εταιρεία κατασκεύασε τρία φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 240 MWp (συνολικού τιμήματος 139 εκατ. ευρώ) στην πολιτεία Queensland. Τα δύο πρώτα συνδέθηκαν με το δίκτυο (grid connection) εντός του 2018, ενώ το τρίτο αναμένεται να ηλεκτριστεί εντός του α' εξαμήνου 2019. Επίσης, ξεκίνησε η κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 421 MWp στις επαρχίες Victoria, Queensland και New South Wales, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2019, συνολικού ύψους 204 εκατ. ευρώ.

Ο τομέας της κατασκευής φωτοβολταϊκών προσφέρει σημαντικότατα έσοδα στον όμιλο, καθώς πέρυσι στη Βραζιλία παρέδωσε πάρκα ισχύος περίπου 325 MWp (συνολικού κόστους 114 εκατ. ευρώ) στις επαρχίες Minas Gerais και Bahia, ενώ κατασκευάζει 90 MWp στην πολιτεία Sao Paolo (34 εκατ. ευρώ), το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Στη Χιλή κατασκεύασε και ολοκλήρωσε δύο έργα ενώ ξεκίνησε την κατασκευή άλλου ενός (συνολική ισχύς 20 MWp). Στην Αργεντινή ολοκληρώθηκε η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στην επαρχία San Luis, συνολικής ισχύος 30 MWp, που συνδέθηκε τον Ιούλιο του 2018 στο δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v