Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2019

To χρονοδιάγραμμα του mega deal της Eurobank και η Δομική Κρήτης

To χρονοδιάγραμμα του mega deal της Eurobank και η Δομική Κρήτης

ΕUROBANK - MEGA DEAL: Για τις 15 Μαΐου πήρε μετάθεση η κατάθεση προσφορών για το mega deal που «τρέχει» η τράπεζα.  Το σπονδυλωτό deal περιλαμβάνει δύο τιτλοποιήσεις, αθροιστικής ονομαστικής αξίας 9,6 δισ. ευρώ, καθώς και την πώληση τουλάχιστον του 70% της FPS. 

Ειδικότερα, οι επτά επενδυτές που πέρασαν στη δεύτερη δάση του project Pillar (τιτλοποίηση «κόκκινων» στεγαστικών 2,1 δισ. ευρώ), καλούνται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. Την ίδια ημέρα θα υποβληθούν και μη δεσμευτικές προσφορές για το project Cairo (τιτλοποίηση καταγγελμένων και σε βαθιά καθυστέρηση δανείων 7 δισ. ευρώ μαζί με NPEs 0,5 δισ. ευρώ) και την πώληση τουλάχιστον του 70% της FPS.

Σημειώνεται ότι πέντε (Cerberus, Fortress, Lone Star, PIMCO και Elliott) από τους επτά ενδιαφερόμενους για το Pillar έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν και το project Cairo μαζί με την αγορά της FPS.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι οι προσφορές θα υποβάλονταν στο τέλος Απριλίου.

 

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Η πώληση ακινήτου θυγατρικής εταιρείας συνέβαλε ώστε η Δομική Κρήτης να μειώσει πέρυσι το αρνητικό κεφάλαιο κίνησής της από τα 3,23 στα 2,37 εκατ. ευρώ. Οι ζημίες του παρελθόντος «μαζεύτηκαν» πέρυσι (οριακό το καθαρό αποτέλεσμα) και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις περιορίστηκαν. 

Για φέτος, το υπόλοιπο των ανεκτέλεστων συμβάσεων έργων ανέρχεται στα 13,1 εκατ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο ποσό πέρυσι ήταν 10,66 εκατ. και ο κύκλος εργασιών του 2018 6,01 εκατ. ευρώ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης και άλλων περιουσιακών στοιχείων της εισηγμένης (ακίνητα, ενεργειακά projects), με στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας.

ΥΓ: Στο 1,2 εκατ. ευρώ η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v