Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 3 2019

Creta Farms: Δάνειο ή εξόφληση δανείου τα 11,6 εκατ. ευρώ;

Creta Farms: Δάνειο ή εξόφληση δανείου τα 11,6 εκατ. ευρώ;

Χρωστάει 11,6 εκατ. ευρώ η Creta Farms στον έναν από τους δύο βασικούς της μετόχους και συνδιευθύνοντα σύμβουλό της Κων/νο Δομαζάκη;

Στις 2 Απριλίου, ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, με επιστολή του στον ορκωτό ελεγκτή της εισηγμένης, ισχυρίστηκε ότι είχε χρηματοδοτήσει την εταιρεία με 11,6 εκατ. ευρώ, κατά τα έτη 2005-2006Κατόπιν τούτου, το Δ.Σ. της Creta ανέθεσε στον ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο  PriceWaterhouseCoopers (PwC) τη διενέργεια ειδικού ελέγχου, ενώ ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής.  

Η PwC καλείται να ελέγξει συγκεκριμένα κονδύλια, προκειμένου να διαπιστώσει, αν τα 11,6 εκατ. ευρώ αποτελούν υποχρέωση της εταιρείας προς τον κ. Κων/νο Δομαζάκη και πώς έχουν απεικονισθεί λογιστικά.

Η Creta στις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις  αναφέρει για το θέμα τα εξής: «Από την έως σήμερα ελεγκτική εργασία του ανεξάρτητου ελεγκτικού οίκου δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της εταιρείας και του ομίλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, όντως, ο Κων/νος Δομαζάκης κατέβαλε στην Creta Farms το ποσό των 11,6 εκατ. ευρώ. Φαίνεται, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι η καταβολή αποτελούσε εξόφληση ποσών (δανείων) που είχε λάβει ο Κ. Δομαζάκης από την Creta  Farms, πριν την επίμαχη περίοδο (2005-06).

Όλα αυτά μεταφέρονται με επιφύλαξη, καθώς ενδέχεται ο λεπτομερής έλεγχος να αναδείξει και άλλες συναλλαγές μεταξύ των βασικών μετόχων και της εταιρείας.

Το σίγουρο είναι ότι η κόντρα μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη συνεχίζει να υφίσταται, παρά τις από κοινού διαψεύσεις.

Υ.Γ. Εν τω μεταξύ συνεχίστηκε και το 2018 η εμφάνιση... σκελετών στα ντουλάπια. Νέες απομειώσεις 35 εκατ. ευρώ για τη μητρική και 6,7 εκατ. ευρώ -μόνο- για τον όμιλο για Creta USA και Φάρμα Θεσσαλίας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v