Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 8 2019

Η ΦΑΜΑΡ, τα τραπεζικά «προνόμια» και το μυστηριώδες ταξίδι του Mr ΔΕΠΑ

Η ΦΑΜΑΡ, τα τραπεζικά «προνόμια» και το μυστηριώδες ταξίδι του Mr ΔΕΠΑ

ΦΑΜΑΡ. Ουσιαστικό λόγο στις στρατηγικού τύπου αποφάσεις, για τον όμιλο ΦΑΜΑΡ, διατήρησαν οι εγχώριες τράπεζες, παρά το γεγονός ότι απώλεσαν τον έλεγχό του.

Μετά την αναδιάρθρωση της 12ης Δεκεμβρίου 2018, η Pillarstone Europe απέκτησε τον έλεγχο της ΦΑΜΑΡ, με τις τράπεζες να διατηρούν, όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, «προνομιούχες» (σ.σ. κοινές χωρίς δικαίωμα ψήφου) μετοχές.

Τα «προνόμια» των τραπεζών δεν εξαντλούνται σε τυχόν υπερτίμημα, όταν πωληθεί ο όμιλος ΦΑΜΑΡ.

Οι τράπεζες θα έχουν λόγο και για στρατηγικά θέματα του ομίλου, όπως συγχωνεύσεις, εξαγορές, εταιρικοί μετασχηματισμοί, αναδιαρθρώσεις χρέους κ.α. Χωρίς τη συναίνεσή τους η Pillarstone δεν μπορεί να πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Χρήση της παραπάνω δυνατότητας θα έπρεπε, κανονικά, να έχουν κάνει ήδη, δίνοντας τη συναίνεσή τους για τη λειτουργική αναδιάρθρωση των γαλλικών δραστηριοτήτων του ομίλου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επείγει.

Το «κούρεμα» υποχρεώσεων κατά 116 εκατ. ευρώ και τα νέα κεφάλαια 57,6 εκατ. ευρώ, που έβαλε η Pillarstone, αποτελούν το πρώτο βήμα για την εξυγίανση των γαλλικών δραστηριοτήτων.

Απαιτούνται και άλλα, τα οποία, όμως, προσκρούουν, αφενός στη γαλλική νομοθεσία, αφετέρου σε θέματα σύγκρουσης συμφερόντων.

Έτσι, οι τράπεζες περιμένουν τη λύση που θα προτείνει ο όμιλος Pillarstone, KKR…

 

ΔΕΠΑ: Στους διαδρόμους της ΔΕΠΑ κυκλοφορεί η πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της εταιρείας Βελ. Δότσης ταξίδεψε πρόσφατα στο Μαρόκο. Και αναρωτιούνται για ποιο λόγο πήρε το αεροπλάνο για τη Βόρεια Αφρική...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v