Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2019

Σφηνάκια για Space, Diversa και τη ΓΣ της Intertech

Σφηνάκια για Space, Diversa και τη ΓΣ της Intertech

SPACE HELLAS: Στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση της Space Hellas (Παρασκευή 24/5) αναμένεται ότι το γκρουπ των μετόχων μειοψηφίας θα θέσει το ζήτημα των αμοιβών του management, θεωρώντας αυτές ως υψηλές σε σχέση με την κερδοφορία της εισηγμένης.

Οι συνολικές μεικτές αποδοχές των τεσσάρων μελών του Δ.Σ. που ηγούνται παράλληλα και του management της Space Hellas (αποτελείται από τους δύο βασικούς μετόχους, τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον οικονομικό διευθυντή, με τους δύο τελευταίους να μην αποτελούν μέλη των οικογενειών των βασικών μετόχων) θα κυμανθούν περίπου στις 190.000 ευρώ κατά κεφαλή, με σχετικά περιορισμένες αποκλίσεις από άτομο σε άτομο.

Επίσης, τα καθαρά κέρδη της χρήσης 2018 διαμορφώθηκαν στο 1,22 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η διοίκηση πιθανολογείται ότι θα απαντήσει για αμοιβές που εγκρίνονται κάθε χρόνο από τις τακτικές γενικές συνελεύσεις των μετόχων, έχουν δημοσιοποιηθεί και δικαιολογούνται με βάση τις απολαβές άλλων εγχώριων στελεχών του κλάδου.

Θα επικαλεστούν πιθανότατα και το γεγονός ότι η Space Hellas έβγαλε αλώβητη την οικονομική κρίση και πως ανεβάζει σταδιακά όγκο εργασιών, οικονομικές επιδόσεις και αριθμό εργαζομένων.

Η συνέχεια του debate… στη γενική συνέλευση της 24ης Μαΐου.

 

DIVERSA: Όταν πέρυσι είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι η εισηγμένη εταιρεία της Εναλλακτικής Αγοράς Diversa (της οποίας το 38,65% είχε αποκτηθεί έναντι μόλις 6.804 ευρώ…) θα συγκαλούσε γενική συνέλευση για να προτείνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15,84 εκατ. ευρώ, πολλοί παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς είχαν… μείνει με ανοιχτό το στόμα.

Πώς θα μπορούσε άραγε σε εποχή κρίσης να μαζευτεί ένα τόσο μεγάλο ποσό χρημάτων και ιδίως από μια εταιρεία της Εναλλακτικής Αγοράς, φτωχών οικονομικών επιδόσεων;

Η περιέργεια της αγοράς είχε φουντώσει ακόμη περισσότερο, όταν την ίδια εποχή, η εισηγμένη εταιρεία είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς της αεροπορικής Cobalt New Age Airlines.

Τι έγινε στην πράξη; Περίπου... τίποτα!

Η έκτακτη γενική συνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου 2018 ενέκρινε την αύξηση κεφαλαίου-μαμούθ, ωστόσο η χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας μίλησε για απόφαση αναβολής της ΑΜΚ και για λήψη νέων αποφάσεων σε γενική συνέλευση που θα οριστεί προσεχώς.

 

INTERTECH: Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης της απαιτούμενης εκ του νόμου ελάχιστης απαρτίας του 66,67% η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Intertech και τώρα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών αναμένεται να ψηφιστεί στην επικείμενη πρώτη επαναληπτική ΓΣ της 27ης Μαΐου (εκεί απαιτείται ελάχιστη απαρτία 50% συν μία ψήφος).

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, στην επικείμενη έκδοση δεν πρόκειται να συμμετάσχει ο βασικότερος μέτοχος της εισηγμένης (Δημήτρης Κοντομηνάς), με τον Κων/νο Αμοιρίδη να μετέχει στην αύξηση κεφαλαίου και να ανεβάζει περαιτέρω το ποσοστό του στην εισηγμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v