Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 28 2019

Η συμφωνία Eurobank-PIMCO και η... καραμπόλα για Alpha

Η συμφωνία Eurobank-PIMCO και η... καραμπόλα για Alpha

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει το data room για τον διαγωνισμό πώλησης μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων της Alpha Bank, με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, μικτής λογιστικής αξίας 1,8 δισ. ευρώ (project Neptune).

Όπως έγραψε το Euro2day, πρόκειται για δάνεια που ανήκουν σε περίπου 1.100 -μικρομεσαίες- επιχειρήσεις και τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί περίπου 4.000 ακινήτων, εμπορικής αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Η συγκυρία για τον διαγωνισμό έγινε ξαφνικά ιδιαίτερα ευνοϊκή και δεν αναφερόμαστε μόνο στις αυξημένες μετεκλογικές προσδοκίες. 

Μέχρι πριν από τρεις μήνες φαινόταν ότι η πώληση του χαρτοφυλακίου θα συμπέσει με το mega deal της Eurobank, το οποίο απασχολούσε κάποιους από τους μεγαλύτερους παίκτες, που δραστηριοποιούνται στην αγορά χαρτοφυλακίων ( Elliott, Bain, Fortress, PIMCO).

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι Eurobank - PIMCO εισήλθαν σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων για την πώληση του 80% της FPS και την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ενυπόθηκων δανείων 7,4 δισ. ευρώ, ο ανταγωνισμός για το Neptune αναμένεται να ενισχυθεί.

Bain, Elliott και Fortress μαζί με Lone Star, Apollo, Cerberus αναμένεται να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v