Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2019

Η μετοχή της Inform Lykos και ο νέος επενδυτής στις μαρίνες

Η μετοχή της Inform Lykos και ο νέος επενδυτής στις μαρίνες

ΜΑΡΙΝΕΣ: Πολύ γνωστό ξένο fund, που διαθέτει ήδη ηγετική παρουσία σε συγκεκριμένο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, μαθαίνουμε ότι διαπραγματεύεται να αποκτήσει αξιοσημείωτη θέση και στο κομμάτι του ελληνικού τουρισμού.

Στις μαρίνες για παράδειγμα, όπου κάποιος άλλος σημαντικός παίκτης διαπραγματεύεται την αποχώρησή του, λόγω δικών του προβλημάτων.

 

INFORM ΛΥΚΟΣ: Κοντά στο επίπεδο του 1,50 ευρώ διαπραγματεύεται πλέον η μετοχή της Inform Λύκος, έχοντας κερδίσει 86% από την αρχή του χρόνου. Το 1,50 ευρώ θυμίζει, πάντως, πολλά πράγματα στους μακροπρόθεσμους μετόχους της εισηγμένης εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ήταν το 2013, όταν τους είχε προταθεί να ανταλλάξουν κάθε τίτλο τους είτε με έναν αντίστοιχο της αυστριακής Lykos AG, ή προς 1,50 ευρώ. Η πλειονότητα των μετόχων μειοψηφίας αρνήθηκε και -όπως αποδεικνύεται- κάθε άλλο παρά ζημιωμένη βγήκε. Όχι μόνο γιατί η τρέχουσα τιμή του τίτλου φλερτάρει με το προαναφερόμενο επίπεδο, αλλά και γιατί στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα οι επενδυτές έχουν πάει πολλές φορές στο… ταμείο. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Φεβρουάριος 2015, επιστροφή κεφαλαίου 0,70 ευρώ.

Μάιος 2015, μέρισμα 0,40 ευρώ.

Ιούνιος 2016, μέρισμα 0,07 ευρώ.

Ιούνιος 2017, μέρισμα 0,07 ευρώ.

Ιούνιος 2018, μέρισμα 0,10 ευρώ.

Αθροιστικά δηλαδή, οι μέτοχοι που διατήρησαν τους τίτλους τους έχουν εισπράξει σε μετρητά 1,34 ευρώ (μείον κάποιους φόρους, δηλαδή περίπου όσα θα έπαιρναν) και έχουν στην κατοχή τους μετοχές που αποτιμώνται γύρω στο 1,50 ευρώ.

Και μπορεί φέτος μέρισμα να μη δόθηκε, αλλά είναι πολύ πιθανό η εισηγμένη να ξαναμπεί στον χορό των χρηματικών διανομών είτε από το 2020, είτε από το 2021, μετά και από την επιβοηθητική αλλαγή της εταιρικής δομής του ομίλου (βλέπε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v