Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 31 2019

Πειραιώς: Η επιχείρηση πειθούς του προσωπικού της RBU και το bonus

Πειραιώς: Η επιχείρηση πειθούς του προσωπικού της RBU και το bonus

Ξεκίνησε τη Δευτέρα η ενημέρωση του προσωπικού της Πειραιώς, που εργάζεται στη Διεύθυνση διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων (Recovery Banking Unit-RBU), για την προβλεπόμενη μεταφορά ολόκληρης της Διεύθυνσης στη νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων.

Το deal με την Intrum προβλέπει ότι η Πειραιώς θα αποσχίσει και θα εισφέρει σε νέα θυγατρική τη μονάδα RBU μαζί με το προσωπικό και εν συνεχεία η Intrum θα αγοράσει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας καταβάλλοντας 328 εκατ. ευρώ.

Η απόσχιση και η εισφορά θα διενεργηθεί, με βάση Προεδρικό Διάταγμα του 2002 περί μεταβίβασης επιχείρησης. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των εργαζομένων στην RBU μεταφέρεται αυτόματα στη νέα εταιρεία. Επειδή, όμως, η διοίκηση της Πειραιώς συμφώνησε με την ΟΤΟΕ και τους συλλόγους εργαζομένων στην τράπεζα τον εθελοντικό χαρακτήρα της μεταφοράς, υπάρχει δυνατότητα υποβολής δήλωσης εναντίωσης και παραμονής στην τράπεζα.

Η διοίκηση της Πειραιώς αισιοδοξεί ότι η πλειονότητα των μόνιμων υπαλλήλων (σ.σ. περίπου 900 άτομα) της RBU θα δεχθεί τη μεταφορά καθώς εξασφαλίζονται όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι ανοίγονται νέες ευκαιρίες καριέρας, ιδιαίτερα για όσους διαχειρίζονται μη εξυπηρετούμενα εταιρικά δάνεια, τομέας στον οποίο εισέρχεται για πρώτη φορά, πανευρωπαϊκά, η Intrum.
Για την τράπεζα, η μεταφορά του συνόλου των περίπου 1.200 εργαζομένων (900 μόνιμοι και 300 δανειζόμενο προσωπικό) θα οδηγήσει σε ετήσια εξοικονόμηση 50 εκατ. ευρώ. Άρα το στοίχημα είναι μεγάλο.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έχουν τρεις επιλογές: να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία, να εναντιωθούν, παραμένοντας στην τράπεζα χωρίς να είναι σαφές πού θα απασχοληθούν, μια και η διαχείριση όλων των NPEs μεταβιβάζεται στη νέα εταιρεία, ή να κάνουν χρήση των κινήτρων πρόωρης αποχώρησης (σ.σ. το πρόγραμμα εθελουσίας λήγει στις 16 Αυγούστου).

Όσοι μεταφερθούν στη νέα εταιρεία και παραμείνουν για τουλάχιστον 12 μήνες, θα λάβουν ένα μικρό bonus, ύψους τεσσάρων μισθών.

Υ. Γ. Στη Eurobank η αντίστοιχη ενημέρωση των εργαζομένων στη διεύθυνση μη εξυπηρετούμενων δανείων (Troubled Assets Group-TAG) θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v