Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2019

Σφηνάκια για τα τραπεζικά δάνεια και τη Motor Oil

Σφηνάκια για τα τραπεζικά δάνεια και τη Motor Oil

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Την κάνουλα της χρηματοδότησης άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά από φέτος οι τράπεζες προς τις εγχώριες επιχειρήσεις.

Με βάση τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος για το πρώτο φετινό επτάμηνο, μπορεί η συνολική πιστωτική επέκταση προς τον ιδιωτικό τομέα να έμεινε στάσιμη (-0,1%), ωστόσο τα υπόλοιπα προς τις επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 2,8%, όταν αντίθετα είχαμε -3,2% στα στεγαστικά και -0,9% στα καταναλωτικά δάνεια.

Με τη σταδιακή αύξηση των καταθέσεων (πιθανόν να επιταχυνθεί μετά την άρση των capital controls), κύκλοι της αγοράς βλέπουν για το σύνολο της χρονιάς θετική πιστωτική επέκταση στο σύνολο, με τις τράπεζες να έχουν ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

 

MOH: Υψηλότερες επενδύσεις απ’ αυτές που αρχικά υπολόγιζε θα διενεργήσει, φέτος, η Motor Oil. Σύμφωνα με τη διοίκησή της, η συνολική επενδυτική δαπάνη, για τη φετινή χρονιά, θα ανέλθει σε περίπου 115 εκατ. ευρώ, μετά και την απόφαση να προωθηθεί η κατασκευή νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για επενδύσεις 90 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου οι επενδύσεις ανήλθαν στα 39,7 εκατ. ευρώ και κατευθύνθηκαν σχεδόν αποκλειστικά για έργα στο διυλιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v