Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 30 2019

Γιατί κάτι... κινείται στην Μύλοι Λούλη

Γιατί κάτι... κινείται στην Μύλοι Λούλη

Το Euro2day.gr έχει αναφερθεί από την 10η Ιουλίου σε σχετικό δημοσίευμά του για τα αυξημένα κέρδη εξαμήνου που αναμένεται να δημοσιεύσουν φέτος οι Μύλοι Λούλη, λόγω των εξελίξεων που παρατηρήθηκαν στις τιμές των σιτηρών και των αλεύρων.

Πέραν αυτού όμως, η φετινή κερδοφορία θα εμφανιστεί βελτιωμένη και για έναν ακόμη λόγο: Δεν θα επαναληφθεί η περυσινή λογιστική απομείωση που έγινε στη θυγατρική Kenfood, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά των μιγμάτων και των πρώτων υλών αρτοποιΐας-ζαχαροπλαστικής.

Άλλα θετικά νέα για τον εισηγμένο όμιλο είναι η επικείμενη φετινή έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας στη Βουλγαρία, με σημαντικό τμήμα της παραγωγικής της δυναμικότητας να είναι ήδη προπωλημένο.

Τέλος, η συμφωνία για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Kenfood οδηγεί τη θυγατρική σε πλήρη ανακεφαλαιοποίησή της, με στόχο να εκμεταλλευθεί τις συνέργειες με τη μητρική εταιρεία και να διευρύνει το μερίδιο αγοράς της. Παρά το γεγονός ότι η εισηγμένη θα αποκτήσει σχεδόν το 100% της Kenfood, το παλαιό μετοχικό σχήμα θα παραμείνει ενεργό στο management της εταιρείας.

 

ΥΓ: Στο +50% η τιμή της μετοχής από την αρχή του έτους, με την εισηγμένη να έχει μοιράσει επιστροφή κεφαλαίου 0,06 ευρώ ανά τεμάχιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v