Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2019

Ο Αδωνις, η Βαρβαρέσος και οι υποσχέσεις που πρέπει να γίνουν πράξη

Ο Αδωνις, η Βαρβαρέσος και οι υποσχέσεις που πρέπει να γίνουν πράξη

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης για την εισηγμένη στο ΧΑ νηματουργία Βαρβαρέσος, τις εγκαταστάσεις της οποίας επισκέφτηκε: «Εκπληκτικής ποιότητας βιομηχανία, που χρειάζεται όμως τη μεγαλύτερη ταχύτητα από πλευράς τραπεζών. Είναι κρίμα να έχεις πελάτες για εξαγωγές και να μην μπορείς να καλύψεις τη ζήτηση λόγω μειωμένης παραγωγής. Είμαστε δίπλα τους».

Σχολιάζοντας σχετικά, παράγοντας του κλάδου στον οποίο απευθυνθήκαμε σημείωσε: «Αν δεν βιαστούν οι τράπεζες και αν δεν προχωρήσει σε γρήγορες κινήσεις η κυβέρνηση, θα τον χάσουμε τον κλάδο κι ας υπάρχουν πελάτες στο εξωτερικό που περιμένουν τα προϊόντα μας», για να συμπληρώσει:

«Εδώ και πολλά πολλά χρόνια, κάθε φορά που άλλαζε η κυβέρνηση, οι παράγοντες της κλωστοϋφαντουργίας επισκέπτονταν τον εκάστοτε υπουργό και του έθεταν τα ίδια, γνωστά προβλήματα του κλάδου. Όχι προνόμια, αλλά απλά να αρθούν τα αντικίνητρα. Κάθε φορά, η υποδοχή ήταν άριστη, γεμάτη κατανόηση και υποσχέσεις ότι… το θέμα θα μελετηθεί σε βάθος. Στην πράξη ωστόσο δεν γινόταν τίποτε, με αποτέλεσμα σήμερα, το μεγαλύτερο τμήμα του εξαγωγικού αυτού κλάδου που έχει απομείνει, να κινδυνεύει με οριστικό λουκέτο. Ας ελπίσουμε τώρα ότι αυτή τη φορά κάτι θα γίνει, έστω και την τελευταία στιγμή»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v