Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 11 2019

Τι «οσμίζεται» η αγορά για την Profile και τα κέρδη της Quest

Τι «οσμίζεται» η αγορά για την Profile και τα κέρδη της Quest

PROFILE: Ανακοίνωση ότι θα αναστείλει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών της εξέδωσε χθες η εταιρεία πληροφορικής Profile, έχοντας ήδη «μαζέψει» το 6,46% του συνόλου των τίτλων (κάπου στις 760 χιλιάδες τεμάχια).

Κύκλοι της αγοράς, μετά από αυτή την ανακοίνωση, «μυρίζονται» ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διάθεση πακέτων σε θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα εγγραφούν λογιστικά κέρδη (μέσο κόστος κτήσης των ιδίων μετοχών κάτω από τα δύο ευρώ) και θα αυξηθεί περαιτέρω το ήδη «γεμάτο» ταμείο της εισηγμένης.

QUEST: Παρά την εκτίναξη της τιμής της μετοχής κατά τα τελευταία χρόνια (ενδεικτικό το +48% από την αρχή του 2019), οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Quest Holdings δεν δείχνουν σημεία υπερτίμησης, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς.

Με τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία στα 236 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη εξαμήνου στα 10,4 εκατ. ευρώ, φαίνεται να βαδίζουμε φέτος προς ένα δείκτη P/E κοντά στο 15 ή και ακόμη χαμηλότερα.

Αν η εταιρεία επαναλάβει την περυσινή επιστροφή κεφαλαίου (0,1266 ευρώ ανά σημερινή μετοχή), τότε θα μιλάμε για μια καθαρή «μερισματική απόδοση» λίγο κάτω από το 2%.

Και αυτό από έναν όμιλο με θετικές προοπτικές και με καθαρό δανεισμό στις 30/6/2019 μόλις 2,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v