Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 20 2019

Η «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ», ο νέος CEO της ΕΤΑΔ & τα 70.000 ακίνητα

Η «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ», ο νέος CEO της ΕΤΑΔ & τα 70.000 ακίνητα

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της OTE Estate Γιάννης Παναγιωτίδης, που στις αρχές της κρίσης είχε συμμετάσχει, μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Στέφανο Μάνο, στην «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ» για την αξιοποίηση της κρατικής ακίνητης περιουσίας, αναλαμβάνει, κατά πληροφορίες, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου διαχειρίζεται περισσότερα από 70.000 κρατικά ακίνητα, αρκετά από τα οποία βρίσκονται στα αζήτητα ή είναι καταπατημένα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται πολλά αξιόλογα ακίνητα, τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Στην ουσία, η ΕΤΑΔ, που πλέον ελέγχεται από το Υπερταμείο, προωθεί μια μικρότερη έκδοση της «Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ», με τη δημιουργία χαρτοφυλακίων ακινήτων που θα διατεθούν στην αγορά και παράλληλα θα αξιοποιηθούν.

Τι ήταν η «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ»; Οι εμπνευστές της είχαν προτείνει το 2011 να δημιουργηθεί από το δημόσιο ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, συνολικής αξίας περί τα 180-200 δισ. ευρώ, που θα εντάσσονταν σε μια επενδυτική εταιρεία. Στη συνέχεια, μειοψηφικό μερίδιο της εταιρείας θα πωλούνταν σε ιδιώτη επενδυτή που θα κατέβαλλε μέχρι και 75 δισ. για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Μια παραλλαγή του ίδιου σχεδίου είχαν προτείνει και Γερμανοί σύμβουλοι, αλλά και οι δύο προτάσεις δεν προχώρησαν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v