Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2019

Μυτιληναίος: Ρεκόρ και συμβολισμοί στη θεμελίωση της νέας μονάδας

Μυτιληναίος: Ρεκόρ και συμβολισμοί στη θεμελίωση της νέας μονάδας

Παρά το γεγονός ότι το ενεργειακό κέντρο της Mytilineos βρίσκεται σε απόσταση 2-2,5 ωρών από την Αθήνα, στα Άσπρα Σπίτια της Βοιωτίας δίπλα στον Κορινθιακό, εντούτοις η τελετή για τη θεμελίωση του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος προσέλκυσε τεράστιο ενδιαφέρον.

Η στήλη θα σας μεταφέρει ορισμένα ντεσού από την εκδήλωση, ξεκινώντας από το γεγονός ότι την παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 προσκεκλημένοι της εταιρείας. Και μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, οι εκτιμήσεις ήθελαν να προσέρχονται περί τους 500.

Έτσι, παρότι η προχθεσινή μέρα ήταν δύσκολη, εξαιτίας της 24ωρης γενικής απεργίας, πλήθος κόσμου βρέθηκε στον χώρο του εργοστασίου της «Αλουμίνιον» και των δύο σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της Mytilineos.

Η προσέλευση ήταν αθρόα, και πώς να μην είναι άλλωστε καθώς επρόκειτο για εκδήλωση που αφορούσε στην πρώτη μεγάλη άμεση επένδυση στη χώρα, μετά τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.

Η τελετή θεμελίωσης έφερε κοντά τρεις πρωθυπουργούς. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους δύο πρώην, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμμένο. Διακρίναμε από πολιτικούς τον υπουργό ΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Αλέκο Φλαμπουράρη που εκπροσωπούσε τον Αλέξη Τσίπρα, βουλευτές των νομών Βοιωτίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας, αλλά και τον περιφερειάρχη, δημάρχους κ.λπ.

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων, όπως οκτώ πρέσβεις. Ανάμεσα σε άλλους, ο Τζέφρι Πάιατ (ΗΠΑ) και ο Αντρέι Μασλόφ (Ρωσία).

Εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου παραβρέθηκαν επίσης στην εκδήλωση, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, ο Ιβάν Σαββίδης αλλά και στελέχη ανταγωνιστών της Mytilineos, όπως από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Elpedison και τη Μotor Οil.

Καταγράψαμε επίσης και τα ρεκόρ της συγκεκριμένης επένδυσης. Είναι η πρώτη σε απόδοση της Ευρώπης, συμπεριλαμβάνεται στην παγκόσμια ελίτ της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η αμερικανική General Electric, ενώ ο αεριοστρόβιλος της νέας μονάδας είναι ο 100ός που κατασκευάστηκε και πουλήθηκε. Η τεχνολογία της αμερικανικής εταιρείας έχει καταγραφεί δύο φορές στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η προχθεσινή τελετή επίσης είχε έναν έντονο συμβολισμό, τον οποίο αποκάλυψαν ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και με αυτόν θα κλείσει η στήλη τα ντεσού της εκδήλωσης.

Το εργοστάσιο της Αλουμίνιον της Ελλάδας είχε εγκαινιαστεί τον Ιούνιο του 1966 από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (υπουργός Συντονισμού), τον πατέρα του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεμελίωσε προχθές το νέο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής.

Το ζητούμενο της εποχής όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οραματίστηκε την επένδυση της Αλουμίνιον της Ελλάδας ήταν η εκβιομηχάνιση της χώρας. Το ζητούμενο και σήμερα είναι και πάλι η εκβιομηχάνιση της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v