Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2019

Σφηνάκια για Νίκας, Ιατρικό και το ντιλ Eurobank-Pimco

Σφηνάκια για Νίκας, Ιατρικό και το ντιλ Eurobank-Pimco

ΝΙΚΑΣ: Από τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας προκύπτει ότι η Νίκας χορήγησε σε τρίτο δάνειο, ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, για να το χορηγήσει, αναγκάστηκε η Chipita να ενισχύσει ισόποσα τη Nίκας, ως ότου εξοφληθεί το παραπάνω δάνειο, κατόπιν απαίτησης των ομολογιούχων πιστωτών της αλλαντοβιομηχανίας.

Τέτοια πρεμούρα…

 

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Μεγάλες δόσεις για εξόφληση δανείων έχει μπροστά του, στο επόμενο δωδεκάμηνο, ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Όπως αναφέρει η διοίκηση στην έκθεση, που συνοδεύει τα αποτελέσματα α' εξαμήνου, στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου περιλαμβάνονται οφειλές προς τράπεζες 16,3 εκατ. ευρώ, που αφορούν σε τραπεζικό δανεισμό πληρωτέο εντός των επόμενων 12 μηνών.

Η παραπάνω παράμετρος συνέβαλε ώστε στις 30 Ιουνίου 2019, το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του ομίλου να υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων στοιχείων του ενεργητικού, κατά το ποσό των 23,78 εκατ. ευρώ.

Η συμπίεση του κεφαλαίου κίνησης οφείλεται πρωτίστως στην εφαρμογή του Clawback & Rebate από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ο όμιλος.

 

EUROBANK-PIMCO: Η Eurobank διευκρίνισε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μετά τα δημοσιεύματα, ότι η διαπραγμάτευση με την PIMCO συνεχίζεται, χωρίς, όμως, να βρίσκονται οι δύο πλευρές σε αποκλειστικές συζητήσεις. 

Η στήλη πληροφορείται ότι η PIMCO ζήτησε παράταση της περιόδου αποκλειστικότητας, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από την τράπεζα.

Η πίεση τώρα βρίσκεται στην πλευρά των Αμερικανών, καθώς το Virtual Data Room ενδέχεται να ξανανοίξει και για τους άλλους δύο επενδυτές (Fortress και Bain-Elliott), που είχαν περάσει στον β' γύρο μετά την αξιολόγηση των μη δεσμευτικών προσφορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v