Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 7 2020

Οι σχεδιασμοί Πειραιώς για τα δάνεια MIG, η Εurobank και τα ακίνητα

Οι σχεδιασμοί Πειραιώς για τα δάνεια MIG, η Εurobank και τα ακίνητα

REAL ESTATE: Μάχη με την Trade Estates, ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή, δίνει η Eurobank για το εμπορικό πάρκο Florida 1 στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει βγάλει προς πώληση το fund Pradera.

Η Eurobank δεν πουλάει μόνο ακίνητα, αγοράζει κιόλας, καθώς έχει ένα ικανοποιητικό budget (σ.σ. γύρω στα 200 εκατ. ευρώ ετησίως) για αγορές. 

Το budget διαχειρίζεται η Grivalia Management, συμφερόντων Χρυσικού, και πέραν του πάρκου Florida 1, η Eurobank διεκδίκησε τους τελευταίους μήνες σειρά ακινήτων με λειτουργικές μισθώσεις.

Τελικώς, αγόρασε 4 ακίνητα, τα οποία διαθέτουν μακροχρόνιες μισθώσεις με την Inditex (Zara), έναντι τιμήματος περίπου 50 εκατ. ευρώ.

Λέτε να ξαναφτιάξει ΑΕΕΑΠ αρκετά σύντομα;

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ- MΙG: Αποφασισμένη να προχωρήσει σε πώληση των δανείων της MIG φέρεται να είναι η Tράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για χορηγήσεις ύψους περίπου 549 εκατ. ευρώ.

Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα η διαδικασία. Ωστόσο, κατά τις πληροφορίες της στήλης, η διοίκηση της τράπεζας επιδιώκει να προχωρήσει το θέμα προκειμένου να υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές πριν την έκδοση οικονομικών καταστάσεων 2019.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στα φαβορί για να αναλάβουν σύμβουλοι πώλησης περιλαμβάνονται οι UBS και Euroxx.

 

ΕΛΠE: Στις 28 και 29 Ιανουαρίου η Αθήνα φιλοξένησε το ευρωπαϊκό περιφερειακό συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων Πετρελαίου (AAPG).

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία επιστημονικά όργανα διεθνώς σε ό,τι αφορά την έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο εκπρόσωπος των Ελληνικών Πετρελαίων και διευθύνων σύμβουλος της HELPE Upstream Γιάννης Γρηγορίου ανακοίνωσε πριν ξεκινήσει την ομιλία και παρουσίασή του στο βήμα, πως θα έκανε την τελευταία του εμφάνιση, μιας κι έφτασε η ώρα της συνταξιοδότησής του.

Ο κ. Γρηγορίου είναι από τους ανθρώπους της ελληνικής αγοράς με μακρόχρονη ιστορία στον χώρο των ερευνών κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και βρίσκεται στην ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία από το 1982.

Με τη δουλειά του και τις επιστημονικές του γνώσεις βοήθησε τα ΕΛ.ΠΕ να κάνουν σημαντικά βήματα στη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστός μάλλον τον περασμένο Οκτώβριο, από την παρουσία του στον Κύκλο Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Εκεί μίλησε για ενδείξεις μεγάλου κοιτάσματος νότια της Κρήτης. Δήλωση που προκάλεσε, πάντως, ενόχληση στη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ, που μάλλον έκρινε ότι το timing δεν ήταν κατάλληλο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v