Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 19 2020

Οι εξελίξεις στο τρίγωνο Πειραιώς-MIG-Attica και η διασπορά της Παπουτσάνης

Οι εξελίξεις στο τρίγωνο Πειραιώς-MIG-Attica και η διασπορά της Παπουτσάνης

ΠΕΙΡΑΙΩΣ- MIG: Δεν έχει ανακηρυχθεί, ακόμη, από την Πειραιώς σύμβουλος πώλησης, ο οποίος θα τρέξει διαγωνιστική διαδικασία για τα δάνεια της μητρικής του ομίλου MIG και πιθανώς το 31% του μετοχικού της κεφαλαίου, που κατέχει η τράπεζα.

Η επιλογή συμβούλου/ων θα γίνει κατόπιν διαδικασίας.

Οι αποφάσεις, που θα λάβει η Πειραιώς για τα δάνεια της MIG, θα κρίνουν αν προχωρήσει η τελευταία άμεσα σε διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της Attica Group ή θα περιμένει.

H UBS, η οποία έχει πάρει mandate από τη MIG, έχει βρει, σύμφωνα μα πληροφορίες, κατ’ αρχάς ενδιαφερόμενους επενδυτές για την Attica, μεταξύ των funds που έχουν επενδύσει διεθνώς στην ακτοπλοΐα.

Περιμένει, όμως, τις αποφάσεις της τράπεζας, γιατί το να τρέξουν και τα δύο παράλληλα φαίνεται πολύ δύσκολο...

 

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Διευρύνεται η μετοχική διασπορά στην Παπουτσάνης, καθώς κατά τους τελευταίους μήνες βασικοί μέτοχοι και μέλη ΔΣ ρευστοποιούν μέρος της θέσης τους σε επίπεδα τιμών που προσεγγίζουν τα τρέχοντα.

Ειδικότερα στις 17 Φεβρουαρίου οι κ.κ. Γιώργος Γκάτζαρος και Μενέλαος Τασόπουλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντίστοιχα) ρευστοποίησαν αθροιστικά 197.400 τεμάχια και η Μαίρη Ισκαλατιάν (μέλος ΔΣ) άλλα 88.700. Τον Ιανουάριο είχε εκποιήσει 110.000 μετοχές και ο κ. Παναγής (επίσης μέλος του ΔΣ).

Το θετικό είναι ότι οι τιμές πώλησης σε όλες τις περιπτώσεις διαμορφώθηκαν στο 1,65 ευρώ, δηλαδή σχεδόν στο ύψος της τρέχουσας τιμής του τίτλου στο ΧΑ (στο 1,67 ευρώ έκλεισε χθες), παρά το γεγονός ότι κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο έχει καταγραφεί άνοδος 50% στο ταμπλό.

Προσεχώς, η Εκτακτη Γενική Συνέλευση της εισηγμένης που θα αποφασίσει την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,03 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v